Bananenbrood

Ontbijt, lunch, tussendoortje
Bereidingstijd: 110 minuten
Ingedriënten
Basis:
- 4 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram volkorenmeel
- 75 gram amandelmeel
- 8 gram (half zakje) bakpoeder
- Scheutje (plantaardige) melk (ca 15 ml)
Toevoegingen:
- 15 gram honingvervanger
- 10 gram pure chocolade (hoog % cacao), in kleine stukjes gesneden
- 25 gram ongezouten noten, fijngesneden.
- Kaneel naar smaak
- Scheutje vanille aroma
Bereiding
- Verwarm de (hetelucht)oven voor op 175 graden.
- Doe 3 van de 4 bananen, de eieren, melk, honingvervanger, kaneel en vanille aroma in een mengkom. Zet de staafmixer erop totdat je een glad geheel krijgt.
- Doe in een andere kom de droge ingrediënten (meel en bakpoeder) bij elkaar. Roer dit door elkaar en spatel het door het bananenmengsel.
- Spatel de fijngesneden noten en stukjes chocolade erdoorheen.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier of gebruik een siliconen vorm. Giet het beslag in de vorm.
- Halveer de laatste banaan en leg deze boven op het beslag.
- Zet het bananenbrood 45-50 minuten in de oven. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Recept van: @noor_lzfit