Mijn naam is Anki, 36 jaar en ik woon met mijn geliefde Jeroen en zoontjes Sammie, Beau & James in Nijmegen. Ik ben de bedenkster en creator van de Lazyfitgirl Methode. Dit is mijn levensverhaal.

Over Anki

Ooit was ik een klein meisje op een grote woonboerderij met allerlei dieren en een schommel die je metershoog liet vliegen.  Ik – Anki – was er zo eentje met een heerlijke jeugd. Tot de herfstvakantie van 1996. Ik was acht jaar toen mijn vader een einde aan zijn leven maakte. 

Depressie

Mijn vader was al heel lang manisch depressief. Het hele jaar was hij vrolijk, maar in de herfst werd het donker. Zijn laatste depressie was hem te veel. Ik voelde me verlaten, boos en verdrietig. Zijn dood was een shock. Want de meeste mensen, waaronder ik, kenden alleen de actieve en ondernemende kant van mijn vader. Lang heb ik het gevoel gehad dat ik hem had moeten helpen, dat ik niet goed genoeg was. Deze emoties begon ik weg te eten.


Anki en haar vader Theo 

Foto's: Anki en haar vader Theo en Anki als 8 jarig meisje.

Emotie-eter

Ik werd zwaarder. Rond mijn pubertijd kwamen daar vermoeidheidsklachten bij. Uit school was ik vaak doodmoe en moest ik eerst bijslapen. Tegelijkertijd schreeuwde mijn lichaam om suikerrijk eten. Ik snaaide, sliep en keek tv. Zo zakte ik af van het vwo naar de havo. Op van alles werd ik geprikt en getest, maar nooit vonden ze iets. Steeds vaker had ik depressieve gevoelens. Ik vond mezelf maar lui en dik. Met klasgenootjes kon ik niet meekomen en ook thuis was ik anders. Mijn moeder en zussen waren wel slank en genoten veel meer van het leven.  

 
Foto's: Anki als 12-jarig meisje en in haar tienerjaren.

Narcolepsie 

Ondertussen linkten dokters de vermoeidheid aan de depressieve gevoelens, terwijl ik vóelde dat het juist andersom was. Uiteindelijk duurde het meer dan tien jaar voordat een nieuwe huisarts zei: 'Anki, dit klinkt als een slaapstoornis.' Na uitgebreid neurologisch onderzoek kwam eindelijk de verlossende diagnose. Ik was niet lui of depressief, ik had narcolepsie. Bij deze neurologische aandoening vecht je 24/7 tegen slaap, doordat je hersenen de verkeerde stoffen aanmaken. De neuroloog vertelde mij dat het knap was dat ik toch zoveel had bereikt. Eíndelijk was er duidelijkheid.  

Eye opener

Helaas was – en is – er nog altijd geen behandeling tegen narcolepsie. Wel zou ik meer energie krijgen, als ik beter voor mezelf zorgde. Het roer moest om. Ik kroop uit de slachtofferrol en zwaaide m’n passieve levensstijl uit. Ik ging naar de PABO en volgde een studie over gezonde voeding. Ik werd aangenomen als leefstijlcoach op een leefstijl interventie programma in Engeland. Daar werkte ik samen met psychologen en gedragswetenschappers. Met heel veel plezier hielp ik tieners met morbide obesitas naar een gezondere leefstijl. Deze kinderen hadden pestverledens, een laag zelfbeeld en kenden een lange geschiedenis aan diëten. De focus van dít programma lag niet op een of ander nieuw dieet, maar op leefstijlverandering en zelfliefde. Er werd gekeken naar de verschillende oorzaken van emotie-eten en eetbuien. Door verschillende technieken konden we deze oorzaken samen met de tieners in kleine stapjes oplossen. Binnen de hechte groep werden enorme – en blijvende! –  resultaten behaald. Mijn ogen waren geopend. 


Foto: Anki bij haar werk in Engeland.

Afvallen zonder dieet

In Nederland miste ik een programma om zélf je leefstijl te veranderen. Want door mijn ervaring wist ik als geen ander hoe je met de juiste mindset tóch je droomdoelen bereikt. Zo werd het allereerste zaadje van de Lazyfitgirl Methode geplant. Inmiddels is de methode een begrip en daar ben ik megatrots op.

Waarom afvallen met de Lazyfitgirl Methode wél lukt

  • Val af zonder dieet
  • Train je mind – ik help je daarbij!
  • Ik help je een positieve mindset aan te nemen door oefeningen in positief affirmeren en manifesteren
  • Jíj bepaalt jouw tempo
  • Maak simpele eetswitches
  • Volg een 6-stappenplan 
  • Eet (nog steeds) alles wat je wil
  • Leer labels scannen
  • Word lid van een hechte community – we doen het samen!
  • Ontdek mijn lekkere én makkelijke recepten 

Ben ik dan nu superfit en altijd vrolijk? Nee. Nog altijd heb ik elke dag last van mijn narcolepsie. Sommige dagen baal ik als mijn ogen of mondhoeken hangen en ik niet uit mijn woorden kom van vermoeidheid. Narcolepsie is en blijft een eenzame, chronische ziekte. Maar wél een die ik omgezet heb in een kracht.  

En als ik het kan, kun jij het zeker! 


Liefs,
Anki