• Doe de volkorenmeel, amandelmeel, bakpoeder en snuf kaneel in een mengkom en roer goed door.
  • De bananen, de eieren en de scheut ongezoete amandelmelk gaan in de blender en daar maak je een luchtige substantie van, zodat je straks een lekkere luchtige en smeuïge cake krijgt.
  • Giet het bananenmengsel bij de mengkom met de droge ingrediënten en blijf goed doorroeren totdat er een mooi glad beslag is ontstaan.
  • Voeg nu de blauwe bessen toe en roer dit er ook doorheen.
  • Hak de walnoten in kleine stukjes en voeg dit samen met de grote eetlepel gebroken lijnzaad toe aan het beslag.
  • Het beslag nog 1 keer goed doorroeren en naar smaak nog wat extra kaneelpoeder toevoegen.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier zodat je deze niet in hoeft te vetten (wanneer je het bakpapier eerst 'n klein beetje nat maakt, kan je deze nog beter vormen en strakker tegen de randen krijgen). Giet het het beslag in de cakevorm.
  • Snijd van de 4e banaan in de lengte 2 dunne plakken en leg deze (ter decoratie) bovenop het beslag.
  • Plaats nu de cake in het midden van de voorverwarmde oven op 175 graden (hetelucht, onder en boven warmte)
  • Bak het bananenbrood +/- 60 minuten, dit kan per oven verschillen. Je kunt na 40 minuten kijken hoe het ervoor staat. Prik met een satéprikker in het bananenbrood, komt deze er schoon uit, dan is het klaar. Anders nog 5 tot 10 minuten langer in de oven laten. Laat het brood even afkoelen.
  • Tip: Het brood is lekker met een laagje 100% pindakaas.

Recept van: @lazyfitgirl_lou

Lees ook de blog over bananenbrood: 'Is bananenbrood gezond?'