Wentelteefjes maken met bananenbrood

  1. Klop het ei samen met de melk goed door elkaar in een diep bord. Voeg daarna de syrup gold en de kaneel toe en mix het geheel tot een blad beslag.
  2. Verwarm nu de koekenpan en spray deze in met de bakspray.
  3. Leg de sneetjes bananenbrood 1 voor 1 in het eimengsel. Laat ze enkele seconden in het beslag liggen, zodat het bananenbrood de mix van ei en melk goed op kan nemen. Draai het sneetje brood vervolgens om en laat ook de andere kant even in het mengel liggen.
  4. Bak je banenenbrood nu in de pan totdat deze goudbruin is aan beide kanten.
  5. Herhaal deze stappen voor alle sneetjes bananenbrood. 
  6. Decoreer de wentelteefjes tenslotte met wat je lekker vindt. Denk aan kwark, fruit of zoetstof.
  7. En smullen maar! 

Recept van: @tessa_lazyfitgirl

Wentelteefjes recept met bananenbrood 

Ik maak regelmatig banenenbrood, dat Lazyfitgirl-proof is. Je vindt op onze receptenpagina dan ook diverse recepten waarmee je verschillende soorten bananenbrood kunt maken. Zo kun je lekker variëren, zodat je er nooit genoeg van krijgt. Benieuwd naar al onze bananenbrood recepten? We hebben ze onderaan dit recept voor je op een rijtje gezet om het je gemakkelijker te maken.

Heb je bananenbrood gemaakt en raakt het niet op, waardoor het nu wat aan de oude kant is? Gooi het dan niet weg. Juist wanneer het bananenbrood niet vers meer is, leent het zich goed voor het maken van wentelteefjes. Net als dat oud brood zich goed leent voor het maken van ouderwetse wentelteefjes.

wentelteefjes recept

Is bananenbrood gezond?

Wil je weten of bananenbrood gezond is, hoe lang je bananenbrood kunt bewaren en of je er dik van wordt? We schreven hierover een artikel: Is bananenbrood gezond?

bananenbrood maken 

Bananenbrood recepten

Benieuwd naar de Lazyfitgirl bananenbrood recepten, waarmee je eventueel ook heerlijke wentelteefjes kunt maken? Ontdek dan de volgende recepten: