Bananenbrood met blauwe bessen, bramen en Japanse kruisbessen

Ontbijt, tussendoortje, lunch
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 125 gram volkorenmeel
- 15 whey protein vanille (foodspring)
- 75 gram amandelmeel
- 8 gram bakpoeder
- 20 ml ongezoete amandelmelk
- 15 gram honingvervanger
- 1 tl kaneel
- 1 tl flavour kick vanille (foodspring)
- 100 gram blauwe bessen, bramen en Japanse kruisbessen (diepvries) + een beetje extra voor de topping
Bereiding
- Verwarm een (hetelucht)oven voor op 175 graden
- Doe de bananen, eieren, melk en de honingvervanger in een mengkom. Zet de staafmixer erop totdat je een glad geheel krijgt.
- Doe de droge ingrediënten in een andere kom. Roer dit even door elkaar en spatel het daarna door het bananenmengsel.
- Snijdt het bevroren fruit in stukjes en spatel dit door het beslag.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier of gebruik een siliconen vorm.
- Giet het beslag in de vorm.
- Leg wat stukjes fruit op de bovenkant.
- Zet het bananenbrood 45-50 minuten in de oven.
- Laat het brood even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
2 dagen te bewaren buiten de koelkast. Invriezen kan ook.
Recept van: @noor_lzfit
Lees ook de blog over bananenbrood: 'Is bananenbrood gezond?'
Ontdek ook onze andere bananenbrood recepten:
- Gezond bananenbrood recept met noten en pure chocolade
- Bananenbrood wentelteefjes
- Snicker bananenbrood
- Bounty bananenbrood
- Appel-banaanbrood
- Pina colada bananenbrood
- Pumpkin spice bananenbrood
- Bananenbrood met blauwe bessen en walnoot
- Bananenbrood met wortel
- Citroen maanzaad bananenbrood
- Courgette-banaancake