Hoe maak je bananenbrood?

  1. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 175 graden.
  2. Doe 3 van de 4 bananen, de eieren, melk, honingvervanger, kaneel en vanille aroma in een mengkom. Zet de staafmixer erop totdat je een glad geheel krijgt.
  3. Doe in een andere kom de droge ingrediënten (meel en bakpoeder) bij elkaar. Roer dit door elkaar en spatel het door het bananenmengsel. 
  4. Spatel de fijngesneden noten en stukjes chocolade erdoorheen. 
  5. Bekleed een bakvorm met bakpapier of gebruik een siliconen vorm. Giet het beslag in de vorm.
  6. Halveer de laatste banaan en leg deze boven op het beslag.
  7. Zet het bananenbrood 45-50 minuten in de oven.
  8. Laat het bananenbrood vervolgens goed afkoelen op een rooster, voordat je hem aansnijdt.

Recept van: @noor_lzfit

Bananenbrood bewaren

Let op: je kunt bananenbrood maximaal 2 tot 3 dagen bewaren buiten de koelkast, mits je deze goed verpakt in bijvoorbeeld aluminiumfolie. Je kunt het bananenbrood ook invriezen als je deze langer wilt bewaren.

Is bananenbrood gezond?

Dit kan verschillen per bananenbrood. In veel recepten wordt er namelijk veel suiker en vet gebruikt, wat ervoor zorgt dan een banenenbrood niet gezond is. Dit recept past echter perfect bij de Lazyfitgirl Methode en is lekker én gezond. Lees meer hierover in ons artikel Is bananenbrood gezond?

gezond bananenbrood

Bananenbrood recept variaties 

Dit lekkere en makkelijke recept voor gezond bananenbrood leent zich goed voor variatie! Zo zou je bijvoorbeeld ook blauwe bessen, appel, rozijnen of kokos kunnen toevoegen aan dit recept. Kijk eventueel ook bij deze bananenbrood recepten: