Bananenbrood met blauwe bessen, bramen en Japanse kruisbessen

Bananenbrood met blauwe bessen, bramen en Japanse kruisbessen

Ontbijt, tussendoortje, lunch

Ingedriënten
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 125 gram volkorenmeel
  • 15 whey protein vanille (foodspring)
  • 75 gram amandelmeel
  • 8 gram bakpoeder
  • 20 ml ongezoete amandelmelk
  • 15 gram honingvervanger
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl flavour kick vanille (foodspring)
  • 100 gram blauwe bessen, bramen en Japanse kruisbessen (diepvries) + een beetje extra voor de topping
Bereiding
  • Verwarm een (hetelucht)oven voor op 175 graden
  • Doe de bananen, eieren, melk en de honingvervanger in een mengkom. Zet de staafmixer erop totdat je een glad geheel krijgt.
  • Doe de droge ingrediënten in een andere kom. Roer dit even door elkaar en spatel het daarna door het bananenmengsel.
  • Snijdt het bevroren fruit in stukjes en spatel dit door het beslag.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier of gebruik een siliconen vorm.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Leg wat stukjes fruit op de bovenkant.
  • Zet het bananenbrood 45-50 minuten in de oven.
  • Laat het brood even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

2 dagen te bewaren buiten de koelkast. Invriezen kan ook.

Recept van: @noor_lzfit