Het is bijna Pasen! Een heerlijke tijd om met je geliefden samen te tafelen. Ga je dit jaar voor een paasontbijt of een paasbrunch? Of maak je er liever een gezellige paasborrel van? Een high tea of paasdiner kan natuurlijk ook. Wat je ook gaat doen, met deze 6 heerlijke, makkelijke én gezonde paasrecepten maak je er vast en zeker een geweldig voedzaam feestje van!

Paasrecepten volgens de Lazyfitgirl Methode

Wil jij fijne paasdagen beleven, maar ook graag gezond en voedzaam eten? Ik help jou graag! Mijn naam is Anki Willemsen en ik ben voedingsdeskundige en eigenaar van de Lazyfitgirl Methode. In deze methode leer ik jou afvallen zonder dieet, door in de basis van je voeding te eetswitchen naar gezondere keuzes in de supermarkt. Ook kun je in vele recepten eetswitches maken, waardoor je minder suikers en vetten eet. Ik laat jou graag zien dat voedzaam én lekker heel goed samengaat! Je hoeft echter met Pasen de chocolade eitjes en paasstol niet te laten staan. Wanneer je zorgt voor voedzame recepten kun je volop in balans blijven genieten van alles wat je eet!

 paasrecepten chocolade en paaseieren


6x gezonde paasrecepten

Ben je op zoek naar lekkere en gezonde paasrecepten en wil je wat inspiratie opdoen? Ik deel graag mijn 6 favoriete paasrecepten voor een paasontbijt, -brunch, -borrel of -diner. 

1. Proteïne pancakes

Maak het paasontbijt dit jaar nog een beetje specialer door deze proteïne pancakes op tafel te toveren! Heerlijk met wat vers fruit, lekker zoet en luchtig. Kinderen zijn hier ook echt dol op. 

2. Mango paascake

Zoek je naar iets lekkers voor bij de koffie? Met deze mango paascake ga je iedereen verrassen! Deze luchtige cakerol met een heerlijke frisse mango- en cheesecakevulling is een traktatie voor je smaakpapillen. Daarnaast is hij door alle eetswitches toch hartstikke voedzaam en gezond… Wow!

3. Mini quiche

Bij een gezonde paaslunch mag deze mini quiche niet ontbreken! Door het volkorenmeel en de kwark is de quiche lekker voedzaam en vullend. En niet te vergeten; ook erg smaakvol. 

4. Traybake met zalm

Organiseer je een paasdiner met veel gasten? Dan is een traybake een supergoed idee. Dit recept met zalm kun je gemakkelijk voorbereiden en wanneer je met je gasten aan het borrelen bent doet de oven het werk!

5. Couscous salade met aubergine, falafel en tahini-dressing

Een goed gevulde salade is altijd een goed idee. Deze smaakvolle couscous salade is perfect voor zowel de paaslunch als het paasdiner.

6. Mandarijnenkwarktaart

Wat is een paasfeest zonder een lekker en feestelijk toetje? Deze mandarijnenkwarktaart is voedzaam en bevat geen toegevoegde suikers. Zo kun je heerlijk genieten van iets zoets zonder die after dinner dip! 

paasrecept mandarijnenkwarktaart


Vrolijk en smakelijk Pasen! 

Heb jij al zin om de keuken in te duiken? Laat me vooral weten hoe het smaakte en volg me ook op Instagram voor meer gezonde recepten. Ik wens je alvast heerlijke paasdagen! 

Wil je meer weten over eetswitchen en afvallen zonder dieet met de Lazyfitgirl Methode? Download dan mijn gratis e-books

Vrolijk pasen