1. Verwarm de mango langzaam in een steelpannetje tot het zacht is en je het kan pureren, laat hierna afkoelen
  2. Verwarm de oven voor op 175°C
  3. Leg de gelatineblaadjes voor 30 min. onder water
  4. Meng de melen in een mengkom
  5. Doe de honingvervanger en olie erbij en roer goed door elkaar
  6. Stort het deeg over de bodem van de springvorm (Ø 17 cm) en druk goed aan
  7. Bak de bodem 15 min. en laat daarna afkoelen

  8. Knijp de gelatineblaadjes uit zodat er geen vocht meer uit komt
  9. Verwarm wat kwark in een pan en los hier één voor één de gelatineblaadjes in op
  10. Giet het warme mengsel in een bakje en voeg hier rustig de overige kwark bij door het continue door elkaar te roeren
  11. Voeg de mangopuree en zuivelspread light toe aan de kwark en meng goed door elkaar

  12. Als de bodem is afgekoeld kan je de kwarklaag er op storten
  13. Verdeel tot slot wat mango chiajam over de bovenkant door met een lepeltje wat rondjes erop te verdelen, hierna kan je met een sateprikker dit rustig verdelen over de hele bovenkant
  14. Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven

  15. Als de taart klaar is, kan je er naar wens nog wat M&M easter eggs (BG) op leggen ter decoratie

Recept van @jessica_lazyfitgirl

Deze taart is zo’n 4 dagen goed te bewaren in de koelkast, bij voorkeur in een luchtdichte bak.