Bereidingswijze granola:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng alles goed door elkaar.
  3. Bekleed de bodem van een 15 cm springvorm en zet de rand erop vast.
  4. Schep de bodem vol met granola mix en druk aan.
  5. Doe de rest van de granola mix als kruimels op een bakmat.
  6. Bak dit voor 15 minuutjes tot het knapperig is.
  7. Zet de springvorm in de koelkast en maak nu de kwarklaag.

Bereidingswijze kwarklaag:

  1. Neem een schaal met koud water en week de blaadjes gelatine hierin voor 10 minuten.
  2. Snijd de mandarijn doormidden zodat je door de partjes heen gaat.
  3. Haal van één helft de velletjes af en doe het vruchtvlees in de blender.
  4. Doe hierbij de kwark en de 6 druppels cookies & cream. Mix het vervolgens tot een gladde kwark.
  5. Doe 4 el hiervan in een pannetje en verwarm dit (niet koken).
  6. Knijp de gelatine goed uit en doe ze in de warme kwark, haal van het vuur en roer tot het is opgelost.
  7. Giet de rest van de kwark hier ook bij en meng het heel goed.
  8. Neem de springvorm uit de koeling.
  9. Doe de tweede helft van de mandarijn doormidden en snij ze in dunne schijfjes(zodat je de partjes ziet).
  10. Zet langs de rand van de springvorm de acetaatfolie en zet daar de schijfjes mandarijn tegen.
  11. Giet het kwarkmengsel in de springvorm, tik de evt luchtbelletjes eruit en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  12. Als de kwarktaart stevig is mag de ring en de acetaat er af gehaald worden.
  13. Garneer de taart met mandarijntjes, granola en chocolade.

Garnering:

Gebruik bijvoorbeeld suikervrije chocolade. Laat deze au-bain-marie smelten en vervolgens maak je met een vork lijnen boven de taart. Ook de partjes mandarijn erin dopen is heerlijk.

Recept van: Jolanda Healthy Life