Moet je ontbijten om je verbranding aan te zetten? Val je sneller af door te ontbijten? Er gaan veel fabels rond over ontbijten. Zo wordt vaak gezegd dat je in de ochtend direct moet ontbijten om je verbranding ‘’aan’’ te zetten. Ook wordt er gedacht dat je meteen moet ontbijten om energie te hebben om vervolgens goed aan je dag te beginnen. Dit zijn fabels. Je lichaam kan prima presteren zonder stevig ontbijt. Neem je een ontbijt? Dan is het belangrijk om voedzaam te eten. In dit blog vind je zes gezonde ontbijtrecepten die je hierbij helpen en leggen we je uit hoe je kunt afvallen zonder dieet met de Lazyfitgirl Methode.

Een vullend ontbijt helpt bij het afvallen

In principe kan ons lichaam prima presteren zonder een stevig ontbijt in de ochtend. We hoeven niet meer zoals onze voorouders uren het land op om fysiek zwaar werk te doen, zonder eten voorhanden. Sterker nog, bewegen op een nuchtere maag werkt ontstekingsremmend en je krijgt er juist energie van. Ontbijt dus vooral pas als je trek krijgt, niet omdat het ‘’hoort’’ wanneer het 8:00 uur is. Je lijf haalt energie uit je cellen, niet uit een volle maag. Wel is het belangrijk om gedurende 24 uur voldoende en voedzaam te eten. Dat doe je door een intuïtieve eter te worden. Intuïtief eten betekent dat je gaat eten op gevoel van honger en verzadiging. Jouw lijf kan namelijk heel goed aangeven wat je nodig hebt als je hoofdhonger en maaghonger leert onderscheiden. Pas eten wanneer je echte trek krijgt, stoppen wanneer je verzadigd bent: dat heb je als kind ooit gedaan. Gaandeweg de jaren ben je het door eetregels (denk aan je bord moeten leegeten) en de dieetcultuur verleerd. In de Lazyfitgirl Transformatie cursus ga je hiermee aan de slag en zetten we daar een krachtige tool voor in. Hoe voedzamer je eet, hoe makkelijker het is om af te vallen omdat je cravings direct afnemen. Je darmen detecteren namelijk dat er een voedzame maaltijd is binnengekomen en geven signalen af aan je hersenen. Deze maken verzadigingshormonen aan waardoor je behoefte aan suiker- en vetrijk eten afneemt. Wees niet bang om te ontbijten met een grote, voedzame en vullende portie! Juist daardoor ben je goed verzadigd en is de verleiding om te snaaien veel kleiner! Voor inspiratie kun je mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten bekijken, die je hieronder kunt vinden. Ben je een kleine eter? Investeer dan in goede bakjes en eet je ontbijt in twee delen. Eet niet minder maar slimmer, dat is waar de Lazyfitgirl Methode voor staat!

gezond ontbijtrecept smoothiebowl

Gezonde en lekkere ontbijtrecepten

Wil jij afvallen zonder dieet en overheerlijk ontbijten? Check dan deze heerlijke voedzame en gezonde recepten voor het ontbijt die bij de Lazyfitgirl Methode passen. 

1. Supersnelle smoothiebowl met frambozen en verborgen groente
Heb je in de ochtend weinig tijd, maar wil je wel een lekker voedzaam en gezond ontbijtje maken voordat je naar je werk gaat? Probeer dan eens deze supersnelle smoothiebowl met frambozen en verborgen groente. Dit ontbijtje maak je namelijk in slechts 5 minuten! Bovendien zou je voor deze smoothiebowl granola van Holie of geroosterde muesli van de Albert Heijn kunnen gebruiken. Beide ingrediënten passen bij de Lazyfitgirl Methode. 

2. Speculaaswafels met appel en pecannoten
Hmmm verse wafels! Heb je deze speculaaswafels met appel en pecannoten al eens geprobeerd? Deze kun je bijvoorbeeld aftoppen met een heerlijke karamelsaus of suikervervanger. Deze ontbijtwafels kun je ook prima als tussendoortje nemen. 

3. Appel-kaneel-ontbijt
Als je van fruit als ontbijt houdt, dan is dit appel-kaneel-ontbijt een echte aanrader. Het recept is bovendien ook nog eens erg simpel. Hussel appelstukjes met kaneel, bak de stukjes voor 5 minuten, en doe er tenslotte wat kwark en granola bij. Tadaa! Je hebt een heerlijk en gezond ontbijt.


gezond ontbijtrecept appel-kaneel-ontbijt

4. Gezonde rijstpudding

Heb je wat meer tijd in de ochtend voor het bereiden van een gezond ontbijtje? Maak dan eens deze gezonde rijstpudding. Dit recept maak je klaar in 25 minuten en is absoluut de moeite waard! 


5. Proteine pancakes
Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet?! Maar kies dan wel voor een gezonde variant, zoals deze heerlijke proteine pancakes. Deze pannenkoeken zitten bomvol eiwitten. En zoals je wellicht al weet: eiwitrijke voeding kan helpen bij het afvallen!


6. Pumpkin oats
Bij pompoen denk je misschien direct aan het najaar, maar deze heerlijke pumpkin oats kun je het hele jaar door eten! In dit recept worden verkruimelde walnoten en pittenmix gebruikt als topping, maar je kunt dit ontbijtje natuurlijk ook gewoon aftoppen jouw eigen favorieten. 

Ga je aan de slag met deze recepten? Geniet ervan! Leuk als je mij tagt! @lazyfitgirlmethode
Wil je nog meer gezonde ontbijtrecepten ontdekken? Bezoek dan de receptenpagina.