1. Doe de frambozen, bloemkool, banaan, sojayoghurt en ongezoete plantaardige drink in een blender en blend het tot een glad geheel. Gebruik je frambozen uit de diepvries en heeft jouw blender een 'crushed ice'-functie? Dan is het raadzaam om deze te gebruiken. Als je merkt dat de ingrediënten niet goed door elkaar worden geblend, kun je altijd nog een beetje extra melk toevoegen. 
  2. Wanneer je smoothie lekker glad en romig is, schep je deze in een kom.
  3. Bestrooi je smoothiebowl nu met je favoriete granonala, rood fruit en eventueel noten en zaden.
  4. Eet smakelijk!

Tip: De granola van Holie en geroosterde muesli van de Albert Heijn past binnen de lazyfitgirlmethode. 

Gezonde smoothiebowl recept

Een smoothiebowl maken is helemaal niet moeilijk en vaak heb je de meeste ingrediënten al in huis. Je kunt een smoothiebowl namelijk al snel maken met fruit of groenten die je nog in de koelkast hebt liggen in combinatie met banaan, yoghurt en melk (of een plantaardige drink). Bovendien kost het je slechts 5 minuten om dit gezonde smoothiebowl recept te maken! Even snel dus als het smeren van een boterham, terwijl dit véél lekkerder is!

Wat is een smoothiebowl?

Een smoothiebowl, wat is dat? Is het letterlijk een smoothie in een kom? Ja, eigenlijk wel. Het is een smoothie die je eet met een lepel. Een smoothiebowl is echter in de meeste gevallen dikker dan de drinkbare smoothie. Daarnaast top je ze af met ingrediënten als fruit, zaden, noten en/of granola.

smoothiebowl maken

Is een smoothiebowl gezond?

Jazeker, smoothiebowls zijn over het algemeen erg gezond. Natuurlijk is dit afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt. Stop jij er een flinke hoeveelheid chocolade in? Tja, dan is het uiteraard niet zo gezond meer. Gebruik je echter gezonde ingrediënten zoals yoghurt, fruit, groenten, noten en zaden? Dan heb je zo een lekker én gezond ontbijtje klaargemaakt. Zorg er wel voor dat de ingrediënten die je gebruikt in balans zijn met elkaar. Het is namelijk belangrijk dat je naast fruitsuikers ook gezonde vetten en eiwitten binnenkrijgt.  

Meer smoothiebowl recepten

Houd je niet van bepaalde ingrediënten in deze smoothiebowl of wil je graag variëren? Ontdek dan onze andere smoothie(bowl) recepten:

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker te variëren en andere gezonde toppings te kiezen, waar jij dol op bent! 

smoothiebowl recepten