Dit is nou een fijn lijstje! Niets heerlijker dan lekker bijkletsen met een vriendin, je moeder of zus en genieten van een lekker koekje erbij. Of juist een momentje voor jezelf. Een grote kop thee, lekker magazine en een heerlijk koekje, of twee ;-) Helaas verkoopt de supermarkt geen gezonde koekjes. Een koekje uit de winkel is niet het meest gezonde tussendoortje. Er zit helaas altijd suiker en vet in. Door zelf gezonde koekjes te bakken, kun je lekker vaak van koekjes blijven genieten, terwijl je afvalt. 


Wat zijn gezonde koekjes?

Gezonde koekjes zijn koekjes die voedingsstoffen bevatten waar je lijf iets mee kan. Denk aan vezels en eiwitten. Daarnaast bevatten ze geen toegevoegde suiker en ook zijn ze laag in verzadigd vet. 


Welke koekjes zijn gezond?

Hoe bak je gezonde koekjes zonder suiker? Hoe bak je gezonde volkoren koekjes? In deze blog vind je 7 recepten voor een gezond koekje om je vingers bij af te likken. Met wie ga jij deze koekjes bakken of eten? Geniet ervan. Ga je aan de slag? Ik ben benieuwd naar je creaties! Vergeet me niet te taggen op Insta! @lazyfitgirlmethode 


1. Pindakaas koekjes

Ben jij een echte pindakaas lover dan moet je deze double peanutbutter cookies echt geprobeerd hebben!

gezonde koekjes pindakaas


2. Havermout koekjes

Havermout is mega voedzaam en ook verzadigend. Een ideaal ingrediënt dus voor jouw gezonde koekjes die niets inleveren op smaak. Ontdek hier mijn recept voor gezonde havermoutkoeken.

3. Gezonde appel (pannen)koek

One apple a day, keeps the doctor away! Deze appelkoekjes heb je zo gemaakt. 

4. Haverkoeken met pure chocolade en banaan

Chocolade en banaan is een heerlijke combinatie van smaken en in dit chocoladekoekje komen ze samen. Give it a try!

gezonde koekjes chocolade en banaan


5. Knapperige haverkoeken

Houd je van knapperig en een lekkere crunch? Dan is dit hét koekjesrecept voor knapperige haverkoeken voor jou!

haverkoekjes


6. Gezonde eierkoeken

Verras je vriendinnen met deze gezonde eierkoeken, dat wordt genieten! 

7. Aardbei havermoutkoekjes

Aardbeien in een koekje, dat klinkt hemels toch? En ook nog eens makkelijk te maken. 

gezonde koekjes aardbei


Even geen zin om zelf te bakken? Keep it Lazy en bekijk Eetswitch 5: tussendoortjes.


Geniet van wat je eet

Tot slot wil ik nog wel even kwijt dat het helemaal prima is om regelmatig te genieten van koekjes mét een lading suiker en vet. Voel je daar niet schuldig over. Het draait allemaal om balans in het leven en dus ook in je eetpatroon. Jezelf opleggen suikervrij te moeten eten werkt alleen maar averechts. Daarom werken we in de Lazyfitgirl Methode met BG momenten. Dit zijn Bewuste Genietmomenten, waarbij je naast je voedzame eetpatroon juist ook zónder schuldgevoel geniet van wat jij het allerlekkerste vindt. Dus of je nu zélf aan het bakken slaat vandaag of voor een BG kiest…  geniet van wat je eet!

Ontdek ook: