1. Kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de pasta vervolgens af met koud water en laat het uitlekken.
2. Snijd de paprika's in reepjes, de tomaatjes in vieren, de olijven in ringen en de komkommer in blokjes, terwijl de pasta kookt.
3. Laat de mais en de mozzarella goed uitlekken en snijd de mozzarellaballetjes door de helft.
4. Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
5. Meng alle ingrediënten daarna door de pasta met de pesto.

Variatietip: ook lekker met wat rucola, gebakken champignons of gerookte kip.

Recept van: @lazyfitgirlbibi

Koude pastasalade maken

Koude pastasalade is een ware favoriet, vooral tijdens de zomer. Maar ook tijdens andere seizoenen is dit een heerlijk gerecht dat je kunt eten als voorgerecht, bijgerecht, lunch of diner. Bovendien kun je eindeloos variëren met ingrediënten. Kijk bijvoorbeeld eens in de koelkast welke groenten je nog in huis hebt. Ik durf te wedden dat je hier vast en zeker al een heerlijke salade mee kunt maken. Je kunt namelijk alle kanten op wanneer het op een koude pastasalade aankomt. 

Hoe maak ik koude pastasalade?

Koude pastasalade is erg simpel. Bovendien heb je vaak maar één pan nodig, wat ook nog eens wat afwas scheelt! Voor dit recept gebruiken we echter twee pannen. Kijk voor de instructies voor het maken van deze pastasalade onder 'Bereiding'.

koude pastasalade

Is koude pastasalade gezond?

Koude pastasalade is heel gezond. Gezonder zelfs dan warme pasta. Dat heeft alles te maken met het zetmeel dat in de pasta zit. Wanneer je pasta namelijk laat afkoelen wordt het zetmeel omgezet in resistent zetmeel, wat zich als een voedingsvezel gedraagt. En voedingsvezels worden niet tot nauwelijks opgenomen door je dunne darm, waardoor het deels onverteerd door je dikke darm gaat. En daar zijn de bacteriën in jouw dikke darm erg blij mee. Deze bacteriën fermenteren het zetmeel en zetten dit om in gezonde voedingsstoffen. Koude pasta is dus erg goed voor je darmflora. Daarnaast helpt het ook met slanker worden en op gewicht blijven. Blijft er nog wat pasta over na het eten? Gooi dit dan nooit weg, maar eet het de volgende bijvoorbeeld tijdens de lunch.

Saus voor koude pastasalade

Voor pastasalades kun je diverse sauzen gebruiken. In dit recept gebruiken we pesto als saus. Wil je graag een keer wat anders dan pesto? Gebruik dan eens een yoghurtdressing of honing-mosterddressing. 

koude pastasalade gezond

Meer pastarecepten

Ben je op zoek naar andere (warme) pastagerechten? Je vindt diverse heerlijke pastagerechten op de receptenpagina. Hieronder hebben we een aantal favorieten op een rijtje gezet, zodat je niet verder hoeft te zoeken. Wil je graag meer pastarecepten die passen bij de Lazyfitgirl Methode? Bestel dan het boek De Eetswitch. Hierin deel ik meer dan 75 recepten met je!