Romige avocado-spinazie pasta
Recept voor een heerlijk voedzame romige avocado-spinazie pasta
Ingrediënten
voor 3 a 4 personen
- Volkoren penne
- 2 avocado's
- 200 gram spinazie
- 2 tenen knoflook
- Citroensap van halve citroen
- 100 ml amandelmelk
- 250 gram kipfilet
- Love Your Chick kruiden van Green Gypsy Spices
- Lenteui
- Trostomaatjes
- Pijnboompitten
Bereiding
1. Kook de pasta.
2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak in een pan met wat bakspray en de kruiden tot ze bruin zijn.
3. Rooster een handje pijnboompitjes in een koekenpan op laag vuur zodat ze niet aanbranden.
4. Mik ondertussen de avocado samen met de knoflook, amandelmelk en citroensap in een blender en meng tot een egale massa.
5. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en blender dit steeds tot een sausje.
6. Meng de saus door de penne en verdeel over de borden.
7. Verdeel de kipblokjes over de borden.
8. Snijd nog wat lenteui voor er overheen en strooi ook over het bord.
9. Tot slot nog wat trostomaatjes en wat pijnboompitjes over het geheel.
Ook lekker:
- Pasta met witte saus
- Pasta met truffelsaus
- Volkoren pasta met een saus van rode linzen
- Smakelijke pasta met spinazie, cottage cheese en tomatensaus
- Romige pasta
Recept van: @jessica_lazyfitgirl