Smakelijke pasta met spinazie, cottage cheese en tomatensaus
Recept voor een heerlijke voedzame pasta
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten
- Verse volkoren tagliatelle
- Een grote zak gewassen bladspinazie
- Een bakje cottage cheese
- Nootmuskaat, peper en zout
- 1 kleine pot tomatensaus met oregano (bv. van Petti)
- 1 grote pot gezeefde tomaten (bv. van Petti)
- 2 eetlepels verse pesto
Bereiding
1. Alle spinazie opbakken en in een vergiet zoveel mogelijk vocht eruit drukken en fijn snijden;
2. Meng de cottage cheese met de kruiden en de spinazie;
3. Kook de pasta beetgaar en giet de pasta daarna af;
4. Pesto, tomatensaus en gezeefde tomaten door de tagliatelle roeren, even vijf minuten op laag vuur laten opwarmen;
5. (optioneel) Kipblokjes opbakken met knoflook en oregano. Dan het spinaziemengsel in de pan erbij en nog even opwarmen;
6. Tagliatelle met saus op het bord en de spinazie er bovenop.
Ook lekker:
- Romige avocado-spinazie pasta
- Pasta met truffelsaus
- Volkoren pasta met een saus van rode linzen
- Pasta met witte saus
- Romige pasta
Recept van: @lazyfit.meisjesmama