1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, snijd de paprika in grove stukken en snijd de bleekselderij in dunne stukjes.

2. Verwarm olie en de koekenpan en bak de ui en knoflook.

3. Doe ondertussen de paprika en tomatenblokjes in een kom en pureer deze met een staafmixer fijn.

4. Schenk het paprikamengsel in de koekenpan.

5. Voeg de bleekselderij en rode linzen toe. Laat dit pruttelen op laag vuur tot de rode linzen gaar zijn. Dit kan 20 minuten duren. De linzen nemen veel vocht op. Voeg eventueel extra water toe wanneer het droog kookt.

6. Kook ondertussen de pasta volgens verpakking.

7. Voeg de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout toe aan de rode linzensaus.

8. Roer de pasta door de rode linzensaus en verdeel het over twee borden. Garneer eventueel met wat geraspte kaas. Eet smakelijk!

Ook lekker:

Recept van: @happyhealthylieke