Pasta met 'witte saus'

Aantal personen: 4-5 personen
Ingedriënten
- volkoren spaghetti voor 4-5 personen (ca 350 gram)
- 125 gram magere (vegetarische) spekjes
- 1 ui
- 1 courgette met schil
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 of 3 handen verse spinazie
- 1 of 2 handen cherrytomaatjes
- Een halve puntpaprika
Saus
- 200 gram zuivelspread light bieslook
- 1 groentenbouillon blokje + 100 ml kokend water
- scheutje citroensap
- peper en zout
Optioneel:
- geraspte 30+ kaas
- pijnboompitten
Bereiding
- Borstel de campignons schoon en snijd in stukken.
- Was en snijd de overige groenten in stukken.
- Zet een wokpan op het vuur. Bak de magere spekblokjes aan.
- Voeg de ui en later de champignons, courgette en spinazie toe.
- Maak een sterke bouillon door 100 ml kokend water in een bakje te doen en het bouillonblokje toe te voegen. Mix even en zet apart.
- Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de zuivelspread en de rest van de sausingrediënten aan de groenten toe.
- Roer goed door en laat de saus even pruttelen op een laag vuurtje. Te dik? Voeg een scheutje extra water toe.
- Top de saus af met de cherrytomaatjes en eventueel wat extra spinazie.
- Giet de pasta af. Serveer apart of doe alles bij elkaar.
- Voeg naar smaak nog wat peper & zout, basilicum, geraspte 30+ kaas en eventueel wat pijnboompitten toe.
Variaties:
- vervang de helft van de ui voor rode ui of bosui.
- voeg extra kruiden, zoals verse basilicum, bieslook, knoflook of oregano toe
- gebruik (vegetarische) kip ipv magere spekjes.
Recept van: @noor_lzfit