• Borstel de campignons schoon en snijd in stukken.
  • Was en snijd de overige groenten in stukken. 
  • Zet een wokpan op het vuur. Bak de magere spekblokjes aan.
  • Voeg de ui en later de champignons, courgette en spinazie toe.
  • Maak een sterke bouillon door 100 ml kokend water in een bakje te doen en het bouillonblokje toe te voegen. Mix even en zet apart.
  • Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de zuivelspread en de rest van de sausingrediënten aan de groenten toe.
  • Roer goed door en laat de saus even pruttelen op een laag vuurtje. Te dik? Voeg een scheutje extra water toe.
  • Top de saus af met de cherrytomaatjes en eventueel wat extra spinazie.
  • Giet de pasta af. Serveer apart of doe alles bij elkaar.
  • Voeg naar smaak nog wat peper & zout, basilicum, geraspte 30+ kaas en eventueel wat pijnboompitten toe.

Variaties:

  • vervang de helft van de ui voor rode ui of bosui.
  • voeg extra kruiden, zoals verse basilicum, bieslook, knoflook of oregano toe
  • gebruik (vegetarische) kip ipv magere spekjes. 

Recept van: @noor_lzfit