Wil jij het leven dat jij graag wilt manifesteren? Word dan een magneet voor wat jij WILT ervaren. Ik heb 'wilt' hier expres even in hoofdletters gezet, want jij BENT al een magneet voor alles wat je ervaart.

Leren bewust manifesteren

De wet van aantrekkingskracht werkt namelijk altijd, net als zwaartekracht; als jij van een brug springt val je altijd omlaag, niet ook wel eens omhoog. Het is een natuurlijke wet en de wet van aantrekkingskracht is dat ook. Die werkt ook niet soms wel en soms niet. Het enige verschil is dat we dit niet zo makkelijk kunnen zien als bijvoorbeeld zwaartekracht, en het voor ons brein dus wat moeilijker is om dit als waarheid te zien. Daarnaast zijn we ons niet bewust van wat we de hele dag door eigenlijk doen met onze gedachten. Vaak wordt gedacht dat manifesteren iets is wat je kunt leren. Nee, bewust leren manifesteren wel. Dat is wel degelijk iets dat je kunt leren. Meer lezen over manifesteren en benieuwd naar voorbeelden? Lees dan het blog: ‘Wat is manifesteren nu eigenlijk?’.

Hoe manifesteer je?

Alles wat jij op dit moment in je leven ervaart, heb jij zelf gemanifesteerd; oftewel aangetrokken in je leven. Ik zeg niet dat je dat per se met opzet hebt gedaan. Als dat wel zo is hoef je niet verder te lezen, want dan heb jij al geleerd hoe je zelf je leven creëert! 

Jouw gedachten en je emoties bezitten een magnetische kracht. Alles wat jij denkt en voelt trekt soortgelijke situaties aan in je leven. Want alles waar jij op focust, groeit. Alles wat jouw aandacht krijgt wordt groter. Wil jij dus het leven manifesteren dat jij graag wilt? Zorg er dan voor dat je hetgeen wat jij wilt, aantrekt. 

jouw leven manifesteren

Iedereen heeft een doel in het leven

Het leven is niet iets wat je overkomt. Jij bent geen slachtoffer van omstandigheden. Jij kunt niet iets niet bereiken omdat andere mensen jou dat verhinderen. Jij bent niet voorbestemd voor een bepaald leven, omdat dat nu eenmaal jouw lotsbestemming is. Jij kunt niet iets niet doen omdat je daar nu eenmaal niet voor in de wieg bent gelegd.

En ja, ik geloof zeker dat wij allemaal een doel hebben in dit leven, dat je hier iets te doen hebt. En dat de enige manier om een gelukkig, succesvol leven te leiden dat je makkelijk af gaat en dat je enorm veel vervulling en voldoening geeft, is om er op de eerste plaats achter te komen wat dat doel is. Wat jouw natuurlijke talenten zijn, waar jij blij van wordt en waar jij anderen mee kunt helpen…

Laat jezelf niet tegenhouden in jouw manifestatie

Maar dat is niet wat ik hierboven bedoelde. Want vaak is het JUIST datgene waar jij over droomt, wat jij eigenlijk heel diep van binnen het allerliefste zou willen hetgeen wat dat andere stemmetje in jou wakker maakt. Het stemmetje dat zegt dat je wel zoveel kunt willen, maar dat dat niet voor jou is weggelegd. Dat je daar niet slim of interessant genoeg voor bent. Dat je daar geen geld voor hebt. Dat je te veel verantwoordelijkheden hebt en je dat niet kunt maken. Dat je nu eenmaal andere keuzes hebt gemaakt en daar nu maar mee moet leven. Je laat jezelf als het waren tegenhouden in je eigen manifestatie. 

Onthoud dat jij in essentie niet dat stemmetje bent. Dat stemmetje zit alleen maar in je hoofd en heeft maar 1 doel: overleven. En alles wat in je opkomt en wat buiten je dagelijkse doen ligt, wat buiten je comfortzone ligt, wat anders is dan wat je gewend bent, is een aanslag op je leven. Althans dat denkt dat stemmetje, oftewel je ego. Je ego denkt vanuit je reptielenbrein; het deel van je brein dat je automatisch aanstuurt als er een grizzlybeer voor je staat. Heel fijn dat je dan niet eerst even moet gaan nadenken wat je nu het beste zou kunnen doen. Maar natuurlijk totaal irrelevant als je erover nadenkt om bijvoorbeeld voor jezelf te gaan beginnen of om je baan op te zeggen en te verhuizen naar het buitenland. Tuurlijk is dat spannend en natuurlijk maak je je zorgen om bepaalde dingen, maar je gaat niet dood als het niet lukt!

Wil je manifesteren? Luister dan naar je hart

We mogen ons dus nooit laten leiden door het reptielenbrein. Ben je bewust wie er tegen je praat. Je ego of je hart? En als het goed is weet je nu naar wie van de twee je het best luistert; ondanks je angst en onzekerheid.

Manifesteren - luister naar je hart

En als jij bewust gaat luisteren naar je gedachten en beseft wanneer je je laat leiden door angst en wanneer door wat jij hier te doen hebt, dan heb je een eerste en ontzettend belangrijke stap gezet om bewust dingen te gaan aantrekken en manifesteren in je leven… En jij kunt alles creëren zoals jij dat wilt, zo lang je beseft dat er maar 1 iemand is die verantwoordelijk is voor jouw leven. En dat ben je zelf.

Wil je graag leren manifesteren? Schrijf jezelf dan in voor de Transformatie Cursus. Tijdens deze cursus gaan we hier namelijk actief mee aan de slag!

Heb je deze blog met interesse gelezen? Bekijk dan ook even:


Dit blog werd geschreven door: Eva Eckhardt - Eva Life Coaching.
Meer over de auteur: 'Ik ben Eva, Life Coach en Energetisch therapeut. Ik help mensen door een combinatie van coaching, energetic healing en kwantum fysica op een diep level te transformeren, zodat zij zelf hun leven kunnen gaan creëren zoals zij dat willen.'