Wil jij serieus afvallen? Lees dan zeker even verder! In dit blog vertel ik jou meer over 10 kilo afvallen in 2 weken. Mijn naam is Anki Willemsen en ik ben voedingsdeskundige en oprichter van de Lazyfitgirl Methode. Ook ben ik voormalig obesitas coach. Ik heb veel tieners met morbide obesitas begeleid in het afvallen en bereiken van een gezond BMI. 


Ho, wacht! Eerst moet ik iets kwijt. Want 10 kilo afvallen in 2 weken is iets wat je zeker niet moet willen! De titel waar jij zojuist op hebt geklikt is namelijk een typische dieetreclame. Net als ‘’Snel afvallen voor de zomer!’’ of “Snel buikvet verliezen!” 

10 kilo afvallen in 2 weken


Je vet is een orgaan

Wist je dat jouw vetmassa niet zomaar een laagje rondom je lichaam is? Je vet is namelijk een orgaan dat allerlei hormonen aanmaakt. Deze hormonen bepalen uiteindelijk hoe snel jij je verzadigd voelt, maar ze bepalen ook of je vetcellen wel of niet willen krimpen. Afvallen in vetmassa dus een veel complexer verhaal dan meer calorieën verbranden dan je binnenkrijgt. Je lichaam wil namelijk op een langzame manier vetmassa verliezen. Je vet is er namelijk om jou te beschermen en je lijf wil er dus niet te snel vanaf. Wanneer mensen snel en veel afvallen, dan is dat altijd een combinatie van vooral spieren, vocht en een klein beetje vet. Door het volgen van de Lazyfitgirl Methode ga je voor het behoud van je spiermassa en verlies je vooral vetmassa. Dat zie je niet direct op de weegschaal terug, maar wel in centimeters en dat merk je aan je kleding.


Waarom is een crashdieet zo verleidelijk? 

Het wordt warmer, je kleding zit te strak en je baalt dat het weer niet is gelukt om af te vallen. Dit is de periode waarin je volop wordt verleid door de dieet-industrie om nog even snel wat kilo’s kwijt te raken met een crashdieet voor je in bikini of badpak gaat. Titels als: “10 kilo afvallen in 2 weken”, “Summerbody-dieet”, “Snel afvallen voor vrouwen” en “In 6 weken strak in je vel” vliegen je om de oren! 
Juist wanneer jij je onzeker voelt, wordt er alles aan gedaan om jou een (crash)dieet, eetschema of programma te verkopen. Deze advertenties worden speciaal voor jou gemaakt en de resultaten die je ziet zijn gesponsord of nep. 


Het jojo-effect: aankomen na het afvallen

Natuurlijk kun je voor een veelbelovend dieetplan kiezen en een paar kilo kwijtraken met heel veel discipline. Maar dat is zo zonde van je tijd én geld. Want zodra je weer normaal gaat eten, kom je alles weer aan. Dat geldt voor 95% van de mensen en jij gaat daar geen uitzondering op zijn. Afvallen lukt met elk dieet, maar het is nooit blijvend. Je wilskracht raakt op, of er gebeuren dingen in je leven waardoor je de focus verliest. Verder krijg je door het volgen van een schema eerder last van eetbuien. Juist omdat bepaalde voeding in een dieet ‘verboden’ voelt, wil je het! Daarnaast creëer je een jojo-effect, want na een periode van schaarste wil je lichaam jou beschermen en wordt alles wat je eet extra goed opgeslagen als vetmassa. Jouw lijf weet namelijk niet of er nog zo’n periode gaat komen. 

jojo-effect afvallen


De knop omzetten?

Als er één vraag is die ik vaak krijg, dan is dat: "Het is weer helemaal misgegaan. Hoe zet ik die knop weer om?" Mijn antwoord daarop is heel simpel: "Als jij blijft denken dat er een knop is die je om moet zetten, dan gaat er niets veranderen." Sterker nog, door de overtuiging dat het slechts een knop is die je om moet zetten, saboteer jij je eigen proces. Dan blijf je in een vicieuze cirkel van 'de knop omzetten – streng zijn – even afvallen – de motivatie verliezen – terugvallen in oud gedrag - en weer aankomen' hangen. 


Jij gaat de knop omzetten! 

Het goede nieuws is dat je die knop wél kunt omzetten door hem heel langzaam om te draaien. En dit is een compleet nieuwe benadering. Nieuw gedrag wat zal leiden tot nieuw resultaat. Want zoals je misschien hebt ervaren: als je blijft doen wat je altijd al deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg. En voor afvallen geldt dat zeker! Ik leer jou in de Transformatie Cursus die knop voor altijd om te draaien, in een rustige beweging, zodat jij blijvend kunt afvallen en voor de rest van je leven dieetvrij kunt zijn. Denk aan het minderen van suikers en verzadigde vetten en het eten van meer vezels en eiwitten. Dat doe je in kleine stapjes, rustig in jouw perfecte eigen tempo. Daarnaast werk je aan je mindset. 

blijvend afvallen Lazyfitgirl Methode


Zet vandaag de eerste stap!

Wil jij blijvend afvallen door aan je mindset te werken in plaats van artikelen te lezen over “10 kilo afvallen in 2 weken” of “Snel buikvet verliezen”? Ik geef je hieronder alvast 3 fijne tips.  


Tip 1: Oordeel niet over je eetgedachten.

Het is oké om die hele zak chips te willen eten. Of dat hele pak koekjes. Onze innerlijke criticus bestempelt deze gedachten vaak automatisch als ‘fout’. Juist dan creëer je spanning waardoor je eerder overeet.


Tip 2: Je bent niet je gedachten. 

Je bent niet je gedachten, je hebt ze alleen. Door oké te zijn met je gedachten kun je ze makkelijker laten overwaaien. Je hoeft er niet altijd meer naar te handelen.


Tip 3: Merk op wanneer je wilt snaaien

Merk eens op: ‘’Hey, ik merk dat ik behoefte heb om te snaaien’’ en zet vervolgens een timer op 30 minuten. In die tijd geef je jezelf de keuze, waar heb je echt behoefte aan? Schrijf je onderliggende gedachten eens uit. En als je ervoor kiest iets te eten, zou je voedzaam en minder voedzaam willen combineren? 


Jij bent nu al goed genoeg

Tot slot wil ik jou nog één ding meegeven. Ga voor een leefstijl waarmee je een blijvend resultaat kunt creëren zonder dat het voelt als volhouden. Ga niet voor één slankere zomer, maar kies voor alleen maar slankere zomers en de rest van je leven dieetvrij zijn. Laat je niet verleiden tot het zoveelste dieet. Kies voor een nieuwe benadering vanuit liefde voor je lijf, dat nu al helemaal goed genoeg is!