Het wordt warmer, je kleding zit te strak en je baalt dat het weer niet is gelukt om af te vallen. Dit is de periode waarin je volop wordt verleid door de dieetindustrie om nog even snel wat kilo’s kwijt te raken voor je in bikini of badpak gaat. Titels als: ‘10 kilo in 10 weken’, ‘Summerbody-dieet’, ‘snel afvallen voor vrouwen en in 6 weken strak in je vel’, vliegen je om de oren!

Juist wanneer jij je onzeker voelt, wordt er alles aan gedaan om jou een dieet, eetschema of programma te verkopen. Deze advertenties worden speciaal voor jou gemaakt. En de resultaten die je ziet zijn gesponsord of fake. Maar hoe kun je dan wel snel afvallen? En hoe zorg je voor een blijvend resultaat, zodat je het hele jaar van je ‘Summer body’ kunt genieten?

snel afvallen voor de zomer

Afbeelding via Pexels - Jess Loiterton

Hoe kan je snel afvallen?  

Natuurlijk kun je voor een veelbelovend dieetplan kiezen en snel een paar kilo kwijtraken met heel veel discipline, maar dat is eigenlijk zo zonde van je tijd én geld. Want zodra je weer normaal gaat eten, komt alles er weer aan. Dat geldt voor 95% van de mensen en jij gaat daar geen uitzondering op zijn. Afvallen lukt met elk dieet, maar het is nooit blijvend. Je wilskracht raakt op, of er gebeuren dingen in je leven waardoor je de focus verliest. Verder krijg je door het volgen van een schema eerder last van eetbuien. Juist omdat bepaalde voeding in een dieet ‘’verboden’’ voelt, wil je het! Daarnaast creëer je een jojo-effect, want na een tijd van schaarste wil je lichaam jou beschermen en wordt alles wat je eet extra goed opgeslagen als vetmassa. Jouw lijf weet namelijk niet of er nog zo’n periode gaat komen. Kortom, het is mogelijk om snel af te vallen met een dieetplan, maar wanneer je er eenmaal mee stopt zullen de kilo’s er weer aanvliegen. De vraag is dus eigenlijk: hoe zorg ik voor een blijvend resultaat? Niet alleen voor de zomer, maar ook voor de rest van het jaar? 

Afvallen door de knop om te draaien?  

Veel mensen worstelen hier mee, want als er één vraag is die ik vaak krijg dan is dat: "Het is weer helemaal misgegaan... hoe zet ik toch die knop weer om?". Mijn antwoord daarop is heel simpel: "Als jij blijft denken dat er een knop is die je om moet zetten, dan gaat er niets veranderen". Sterker nog, door de overtuiging dat het slechts een knop is die je om moet zetten saboteer jij je eigen proces. Dan blijf je in een vicieuze cirkel van: 'de knop omzetten – streng zijn – even afvallen – de motivatie verliezen – terugvallen in oud gedrag - en weer aankomen' hangen. 

Snel en blijvend afvallen met Lazyfitgirl!  

Het goede nieuws is dat je die knop wél kunt omzetten door hem heel langzaam om te draaien. En dit is een compleet nieuwe benadering. Nieuw gedrag wat zal leiden tot nieuw resultaat. Want zoals je misschien hebt ervaren: als je blijft doen wat je altijd al deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg. En voor afvallen geldt dat zeker! Ik leer jou in de Transformatie Cursus die knop voor altijd om te draaien, in een rustige beweging, zodat jij voor de rest van je leven dieetvrij kunt zijn. Denk aan het minderen in suikers, en verzadigde vetten. En het eten van meer vezels en eiwitten. Dat doe je in kleine stapjes, rustig in jouw perfecte eigen tempo. Daarnaast werk je ook aan je mindset. Je zult zien dat je snel kilo’s kwijtraakt en dat ze niet meer terugkomen! Laten we dus niet gaan voor een ‘Summer body’ maar een ‘year-round Summer body’. Hieronder geef ik jou alvast 3 fijne tips, zodat je vandaag al de eerste stap kunt zetten!

afvallen met de Lazyfitgirl Methode

Tip 1: Oordeel niet over je eetgedachten 

Het is oké om die hele zak chips te willen eten. Of dat hele pak koekjes. Onze innerlijke criticus bestempelt deze gedachten vaak automatisch als ‘’fout’’. Juist dan creëer je spanning, waardoor je eerder overeet. Leren hoe je zonder te oordelen naar jezelf te kijken? Lees dan mijn blog ‘Mindfulness inzetten voor meer rust’, waarin ik een handige oefening met je deel. 

Tip 2: Accepteer je gedachten  

Je bent niet je gedachten. Je hebt ze alleen. Door oké te zijn met je gedachten kun je ze makkelijker laten overwaaien. Je hoeft er niet altijd meer naar te handelen.

Tip 3: Reflecteer op je cravings

Merk eens op: ‘’Hey, ik merk dat ik behoefte heb om te snaaien.’’ En zet vervolgens een timer op 30 minuten. In die tijd geef je jezelf de keuze, waar heb je echt behoefte aan? Schrijf je onderliggende gedachten eens uit. En als je ervoor kiest iets te eten, zou je dan voedzaam en minder voedzaam willen combineren? 

Afvallen met een blijvend effect! 

Snel kilo’s kwijtraken om zelfverzekerd op het strand te kunnen liggen in je favoriete bikini is natuurlijk superfijn! Maar hoe fijn zou het zijn als je het hele jaar zeker kunt zijn over jouw lichaam? Dat je je het hele jaar letterlijk goed voelt in jouw lichaam? Nog fijner natuurlijk! Ga dus voor een leefstijl waarmee je een blijvend resultaat kunt creëren zonder dat het voelt als volhouden. Niet één slankere zomer alleen dit jaar. Maar alleen nog maar slankere zomers en de rest van je leven dieetvrij. Laat je niet verleiden tot het zoveelste dieet. Kies voor een nieuwe benadering vanuit liefde voor je lijf, dat nu al helemaal goed genoeg is! 

Lees ook: