Kwarktaart met vers fruit

Kwarktaart met vers fruit

Tussendoortje
Bereidingtijd: 160 minuten
Aantal personen: 10

Ingedriënten

Bodem:

  • 80 gram amandelmeel
  • 2x eigeel
  • 1 ei
  • Zoetstof naar keuze
  • 5 gram bakpoeder
  • Bakspray

Kwarklaag:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 500 gram magere kwark (of Optimel)

Mangolaag:

  • 250 gram (diepvries) mango blokjes
  • 3 blaadjes gelatine
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en spray een springvorm van 18 cm in met bakspray.
  • Mix het amandelmeel met het eigeel, 1 ei, zoetstof en 5 gram bakpoeder tot een beslag.
  • Giet het beslag in de springvorm en zet 12 tot 14 minuutjes in de oven. Laat de bodem vervolgens goed afkoelen.
  • Maak in de tussentijd de kwarklaag door 3 blaadjes gelatine te laten weken in koud water.
  • Verwarm 500 gr magere kwark in een pannetje en roer de uitgeknepen gelatine er goed door.
  • Verdeel over de afgekoelde bodem en zet weer terug in de koelkast.
  • Laat 250 gr diepvries mango stukjes ontdooien en pureer tot een gladde massa.
  • Week 3 blaadjes gelatine los in koud water.
  • Verwarm een beetje mangopuree in een pannetje en voeg de gelatine toe. Blijf goed roeren!
  • Voeg langzaam de rest van de puree toe, totdat de gelatine helemaal opgelost is (niet te warm maken).
  • Verdeel over de afgekoelde kwark-laag.
  • Laat de taart minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

Variatietips:
Je kunt verschillende soorten meel gebruiken. Denk aan havermeel (havermout vermalen in een blender of keukenmachine), volkorenmeel, boekweitmeel of speltmeel.

De kwark kun je vervangen door een plantaardige of lactosevrije variant of eentje met een smaakje.

In dit taartje is gekozen voor mango, maar denk ook eens aan blauwe bessen, aardbeien, bramen, kersen of frambozen.

Recept door: @foodcoach_gwen