• Verwarm de oven op 180 g hete lucht. Meng de ingredienten voor de bodem, doe in een taartvorm van ca 20 cm (met bakpapier) en druk goed aan. Bak ca 15 minuten af (dit is optioneel! Als je de bodem niet bakt dan blijft het een beetje zacht).
  • De appel plakjes leg je op een bakplaat en strooi er optioneel wat kaneelpoeder en suikervervanger overheen en spray in met wat bakspray. Dit doe je in de oven erbij voor ca. 15 min.
  • De bodem laat je afkoelen.
  • Warm een flinke schep van de kwark op in een pannetje (niet koken!!! Dan gaat het schiften).
  • Los de gelatine blaadjes 1 voor 1 op hierin.
  • Daarna meng je dit met de rest van de kwark en roer goed door.
  • Het is een friszoet mengsel, als je een echte zoetekauw bent dan kan je het zoeter maken met honingvervanger, zoetstof of iets dergelijks. 
  • Schenk over de bodem.
  • Je kan de afgekoelde appel plakjes er direct op leggen of je kan dit doen vlak voor het serveren. Laat dit minimaal 5 uur opstijven in de koelkast 

Recept door @femfoodiefinds