• Verwarm een heteluchtoven voor op 160 graden.
  • Mix alle ingrediënten voor de bodem door elkaar.
  • Leg een stuk bakpapier over de bodem van de springvorm. Zet daarna de rand er weer op.
  • Verdeel ongeveer  2/3de van het bodembeslag over de bodem van de springvorm en kneed een bal van het overgebleven gedeelte.
  • Plaats de bal op een bakpapiertje en zet dit samen met de springvorm 10 - 12 min in de oven.
  • Roer ondertussen de kwark, yoghurt en eiwitpoeder door elkaar.
  • Meng de stukjes appel met het kaneel. Bak dit kort aan in een koekenpan. Voeg 2-3 el water toe. Laat even sudderen. Meng dit met de cranberry's en de suikervervanger en verdeel dit over de bodem van de taart.
  • Week de 3 gelatineblaadjes (5 min) in een bakje met water.
  • Doe 4 el water in de steelpan. Zet op een laag vuurtje.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe ze één voor één in de steelpan. Zet het vuur uit en roer met een garde tot je een egaal hebt.
  • Voeg 1 el van het kwarkmengsel aan de gelatine toe. Roer opnieuw tot er weer een egaal mengsel ontstaat.
    Doe dit nog één keer met 1 el kwark. Op deze manier maak je het temperatuurverschil iets minder groot.
    Doe de gelatine bij het kwark mengsel. Roer door.
  • Giet de kwarkvulling over de bodem en zet de taart voor ten minste 1,5 uur in de koelkast. Bewaar de bal deeg even in een afgesloten bakje.
  • Verkruimel het overgebleven deeg over de taart en decoreer met extra fruit.

Recept door: @noor_lzfit