1. Verwarm een heteluchtoven voor op 160 graden.
  2. Mix alle ingrediënten voor de bodem door elkaar.
  3. Leg een stuk bakpapier over de bodem van de springvorm. Zet daarna de rand er weer op.
  4. Verdeel ongeveer  2/3de van het bodembeslag over de bodem van de springvorm en kneed een bal van het overgebleven gedeelte.
  5. Plaats de bal op een bakpapiertje en zet dit samen met de springvorm 10 - 12 min in de oven.
  6. Roer ondertussen de kwark, yoghurt en eiwitpoeder door elkaar.
  7. Meng de stukjes appel met het kaneel. Bak dit kort aan in een koekenpan. Voeg 2-3 el water toe. Laat even sudderen. Meng dit met de cranberry's en de suikervervanger en verdeel dit over de bodem van de taart.
  8. Week de 3 gelatineblaadjes (5 min) in een bakje met water.
  9. Doe 4 el water in de steelpan. Zet op een laag vuurtje.
  10. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe ze één voor één in de steelpan. Zet het vuur uit en roer met een garde tot je een egaal hebt.
  11. Voeg 1 el van het kwarkmengsel aan de gelatine toe. Roer opnieuw tot er weer een egaal mengsel ontstaat.
    Doe dit nog één keer met 1 el kwark. Op deze manier maak je het temperatuurverschil iets minder groot.
    Doe de gelatine bij het kwark mengsel. Roer door.
  12. Giet de kwarkvulling over de bodem en zet de taart voor ten minste 1,5 uur in de koelkast. Bewaar de bal deeg even in een afgesloten bakje.
  13. Verkruimel het overgebleven deeg over de taart en decoreer met extra fruit.

Recept door: @noor_lzfit