Hoe maak je het?

  • Meng de ingrediënten voor de bodem, de koekjes maal je fijn, dit doe je op de bodem en druk je goed aan.
  • Meng de kwark of skyr en zuivelspread met elkaar. Het is nu lichtzoet van smaak. Als je een zoetekauw bent dan gebruik je in verhouding meer vanille kwark of skyr. Bovenop de bodem leg je de helft van het kwarkmengsel.
  • Daar bovenop de aardbeien jam of plakjes aardbei.
  • Daar bovenop de rest van het kwark mengsel.
  • Bovenop leg je een paar verse aardbeien in stukjes gesneden en optioneel nog wat blauwe bessen.

Aardbeienjam zelf maken:
Opwarmen in een pannetje met flavourdrops / honingvervanger / vanille aroma (net wat je wil/hebt) en laten indikken met een maizena papje, fijn stampen met een stamper zodat het jam wordt. Even laten afkoelen.

Makkelijke optie = plakjes verse aardbei snijden in plaats van de jam 
Andere makkelijke optie = suikerarme aardbeien jam / spread uit een potje

Topping:
Een paar aardbeien in plakjes gesneden, optioneel wat blauwe bessen en slagroom light.
Voor het serveren top je het optioneel af met een toef slagroom light. 

Ik maak dit de avond van te voren maar je kunt er ook meteen van gaan genieten!

Recept door @femsfoodiefinds