1. Verwarm je oven voor op 190°C hetelucht.
2. Mix de basisingrediënten (havermout, banaan, water en bakpoeder) met een mixer door elkaar voor een glad mengsel.

    • Variatietip: houd je meer van structuur? Voeg dan de havermout toe aan het mengsel na het mixen.
    • Variatietip: houd je van zoet? Voeg dan 10 gram honingvervanger toe aan het beslag.
    • Variatietip: houd je van chocolade? Voeg dan 10 gram cacao toe.
    • Variatietip: ben je gek op kaneel? Strooi dat er dan bij.

3. Giet het beslag vervolgns in een ovenbestendig schaaltje.
4. Bak de oats voor 25 minuten in een heteluchtoven op 190°C.
5. Houd je oven af en toe even in de gaten, ze werken allemaal net even anders. Je kunt de baked oats ook op een lagere temperatuur afbakken, maar dan heeft het alleen wel iets langer nodig. 
6. Wanneer je havermoutontbijt klaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen totdat hij niet meer gloeiendheet is. En smullen maar! 

Let op! Het is geen taartje, de binnenkant hoort nat te zijn, zoals wanneer je havermout in een pannetje maakt.

Recept van: @marit_lazyfitgirl

Baked oats maken

Heb je 's ochtends wat meer tijd om een lekker en gezond ontbijtje voor jezelf klaar te maken? Dan is dit baked oats recept een echte aanrader! Om de basis te maken heb je bovendien maar vier ingrediënten nodig! Het is erg simpel en ook nog eens superlekker. 

Wat zijn baked oats?

Voordat we dieper op het recept ingaan, is het misschien goed om te weten wat baked oats nou precies zijn. Baked oats maken is ontzettend populair en je hebt er vast wel een keer van gehoord, maar wat is het eigenlijk? Baked oats is een gezond ontbijtje dat je gemakkelijk zelf kunt maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een heerlijk havermoutbeslag maken van de ingrediënten die we in dit recept met je delen, waarna je het beslag in de oven bakt. Om lekker te variëren delen we in dit recept optionele toevoegingen en heerlijke toppings.

baked oats recept

Baked oats bewaren

Houd je een beetje baked oats over of heb je een extra portie gemaakt? Bewaar dit dan maximaal drie dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kunt de baked oats prima koud eten of je kunt het even opwarmen in de oven.

Meer baked oats recepten

Op zoek naar nog meer baked oats recepten of variaties op dit recept? Bekijk dan ook deze baked en overnight oats recepten:

overnight oats