Het EK gaat bijna van start en wat is er leuker dan voetbal kijken samen met vrienden en familie en daarbij te genieten van heerlijke, oranje gekleurde gerechten en hapjes? En deze hapjes zijn niet alleen feestelijk, maar ook nog eens goed voor je lichaam? In deze blog deel ik zes heerlijke en gezonde Lazyfitgirl recepten die je helpen om in EK-stemming te komen, inclusief een nieuw recept voor sushi cups met zalm, die perfect zijn voor elke EK-wedstrijd.

 

1. Oranje kwarktaart met perzik en sinaasappel

Een klassieker die niet mag ontbreken. Deze frisse en lichte kwarktaart combineert de smaken van perzik en sinaasappel, perfect voor een feestelijke traktatie tijdens het kijken naar de wedstrijd. Ben je meer fan van mango, probeer dan deze oranje kwarktaart.

oranje kwarktaart

 

2. Carrot cake pannenkoeken

Begin je dag goed met deze gezonde en smaakvolle carrot cake pannenkoeken. Ze geven een leuke, oranje twist aan je ontbijt.

carrot cake pancakes

 

3. Pompoen-wortelsoep

Een voedzame en verwarmende pompoen-wortelsoep, ideaal om je energieniveau op peil te houden tijdens spannende wedstrijden.

pompoen wortel soep

 

4. Mandarijnen taartje in een glaasje

Dit heerlijke mandarijnen taartje in een glaasje kun je serveren als een feestelijk EK toetje na de maaltijd, óf als tussendoortje tijdens de wedstrijd. Makkelijk voor te bereiden, dus je hoeft niets te missen van de webstrijd! 

mandarijnen taartje in een glaasje

 

5. Pumpkin-spice smoothiebowl

Start je EK-dag met een gezonde en feestelijke pumpkin-spice smoothiebowl. De combinatie van pompoen en specerijen zorgt voor een smakelijke start van de dag.

pumpkin spice smoothie bowl

 

6. Sushi cups met zalm

Voeg iets nieuws toe aan je EK-menu met deze heerlijke sushi cups met zalm. Ze zijn niet alleen smaakvol, maar ook eenvoudig te maken en perfect als lichte lunch of snack.

sushi cups met zalm

Veel plezier en smakelijk eten tijdens het EK!