1. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en gebruik bakspray om de de randen in te vetten.
  2. Maak alle ingrediënten voor de bodem fijn met een keukenmachine en verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm. Is het deeg vrij droog? Voeg dan wat appelmoes toe. Maak de bodem egaal met de bolle kant van een lepel en bak de bodem 12 a 15 minuten in de oven.
  3. Week de blaadjes gelatine los van elkaar in koud water. Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje op laag vuur samen met het sinaasappelsap. Wanneer de gelatine helemaal is gesmolten kun je het vuur uitzetten. Roer 1/3 van de kwark hier doorheen en voeg vervolgens de rest toe. Roer hier de overige ingrediënten doorheen en proef even of jouw taart op smaak is. Gebruik je Optimel? Dan is de kwark al zoet van zichzelf en hoef je nog maar weinig of geen zoetmiddel toe te voegen.
  4. Schenk de vulling over de bodem en zet de taart in de koelkast voor zo’n 2 uur zodat de vulling op kan stijven.
  5. Pureer ondertussen het fruit voor de topping en week de gelatine in koud water. Knijp de blaadjes uit en verwarm ze in een pannetje. Wanneer de gelatine is opgelost kun je het gepureerde fruit en de wortelsap toevoegen. Spatel alles goed door elkaar en zet het vuur uit. Wanneer de vulling stevig genoeg is kun je de (iets afgekoelde) topping er overheen verdelen. Zet de taart nog even in de koelkast en GENIET!

Serveertip! Serveer de taart met de overgebleven halve sinaasappel. Snijd deze in partjes voor een kleurrijke verschijning.