• Schil de pompoen en snij in blokjes.
  • Snijd de wortels en bleekselderij in even grote stukken als de pompoen en hak de ui, knoflook en koriander in fijne stukjes. Houd een beetje koriander apart als garnering.
  • Doe wat zonnebloemolie of boterspray in een soeppan en zet op vuur
  • Fruit de ui en knoflook even kort tot deze licht bruin worden. Voeg daarna de rest van de groenten en koriander toe en laat 5 minuten aanfruiten door af en toe te roeren
  • Voeg het bouillonblokje toe met een liter water en breng aan de kook.
  • Als de soep kookt zet je het vuur laag en laat je het ruim een half uur laten rustig doorpruttelen. Tussendoor af en toe doorroeren.
  • Haal de pan van het vuur en pureer alles met een staafmixer
  • Opdienen met wat koriander en smullen maar! 

De soep kan je ook prima invriezen en is zowel te eten bij de lunch, avondeten of gewoon tussendoor. 
Voor meer recepten en inspiratie kan je mij volgen op Instagram: jessica_lazyfitgirl