Baked oats cappuccino

Baked oats cappuccino

Ontbijt/lunch
Aantal porties: 6

Ingedriënten
  • 200 gram havermout 
  • 8 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 opgeklopte eitjes 
  • 150ml sterke koffie 
  • 250ml ongezoete sojamelk
  • Flinke shot vanille
  • 2 eetlepels honingvervanger 
  • 2 eetlepels zonnebloemolie 
  • Zoetstof naar smaak 
  • Handje aardbeien of frambozen 
  • Handje blauwe bessen of bramen 
  • Bakspray
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Spray een kleine ovenschaal in met bakspray.
  • Doe de havermout, bakpoeder en het zout in een kom en meng goed door elkaar. 
  • Meng in een andere kom alle natte ingrediënten met elkaar. Proef of je het mengsel zoet genoeg vindt, voeg eventueel nog wat zoetstof naar smaak toe. 
  • Doe de helft van het havermoutmengsel in de ovenschaal. Doe het fruit er bovenop. 
  • Top hem af met de rest van het havermoutmengsel. 
  • Giet het koffiebeslag over de ovenschaal en schud deze even goed, zodat alles goed onder het vocht staat. 
  • Doe de ovenschaal voor zo'n 35 a 40 minuten in de oven als je vers fruit gebruikt. Doe deze voor 50 á 60 minuten in de oven bij diepvriesfruit.

Recept van: @twirrewyn1985