Quiche met spinazie, broccoli en hüttenkäse

Quiche met spinazie, broccoli en hüttenkäse

Diner
Bereidingstijd: 90 minuten
Aantal personen: 4

Ingedriënten
  • 500 gr broccoli
  • 50 gr verse spinazie
  • 4 eiwitten
  • 2 eieren
  • 400 gr hüttenkäse 
  • 100 gr (vegetarische) salami 
  • 75 gr geitenkaas of mozzarella
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bak- of springvorm (ongeveer 21cm) in met een bakspray.
  • Was de broccoli schoon en kook deze gaar.
  • Klop ondertussen de eieren los en voeg hier de hüttenkäse aan toe, meng dit goed door elkaar. Giet dit mengsel in een grote kom en voeg daar de afgegoten broccoli aan toe.
  • Prak de broccoli iets fijner met een vork en breng dit op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de salami en spinazie erbij. Meng dit goed door elkaar. 
  • Giet het mengsel in de springvorm en garneer met geitenkaas of mozzarella.
  • Bak de quiche in ongeveer 60 minuten gaar. Kan zowel warm als koud gegeten worden!

Macro's voor de gehele quiche:
Kcal: 860
Vet: 34,28
Eiwitten: 102,86
Koolhydraten: 41,03
Vezels: 13

Recept van: Lot Beukers