Hartige taart

Hartige taart

Diner
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingedriënten
  • 5 filodeeg vellen
  • 400 gram spinazie
  • 400 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 100 ml haverroom
  • 3 eieren
  • 75 gr geraspte kaas 30+
  • 50 gr geitenkaas
  • bakspray
Bereiding
  • Ontdooi de vellen filodeeg tussen een natte theedoek.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Maak een vel bakpapier nat onder de kraan, verkreukel deze en vouw hem weer open. Leg deze in de bakvorm en leg daar, een voor een, de ontdooide filodeegvellen in.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Spray wat bakspray in een koekenpan en bak de champignons samen met de spinazie en de zongedroogde tomaten.  Als de spinazie geslonken is giet je het overtollige vocht af.
  • Kluts de eieren, de haverroom en de geraspte kaas door elkaar. Meng dit in de pan met de groente en de gerookte kip en giet het mengsel vervolgens in de bakvorm. 
  • Brokkel de geitenkaas er overheen en plaats de taart voor 30 minuten in de oven. 
  • Laat de taart voor het aansnijden nog even 5 minuten rusten.

Variatietips:

Mocht je een vegetarische taart willen maken, vervang de kip dan bijvoorbeeld voor een flinke hand cashewnoten of extra champignons. Vegetarische vervangers vind je onder Eetswitch 3. 

Je kunt de taart vullen met iedere groente die je lekker vindt. Zorg er wel voor dat je de groenten even opbakt, zodat deze zijn vocht kwijt kan. Je kunt het eimengsel nog aanvullen met kruiden die je lekker vindt. Denk aan wat peper en zout, Italiaanse kruiden of wat chillivlokken voor wat meer pit. De geitenkaas kun je vervangen voor feta of een andere hartige smaakmaker. 

Recept van: @lazy.fit.mom