Hartige taart

Hartige taart

Diner
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingedriënten
  • 5 filodeeg vellen
  • 600 gram spinazie
  • 300 gram champignons
  • Bosje lenteuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 zongedroogde tomaten
  • Haverkeuken
  • 6 eieren
  • 75 gr geraspte kaas 30+
  • 50 gr geitenkaas
Bereiding
  • Leg de filodeegvellen tussen een natte theedoek om te ontdooien;
  • Pers de knoflook en fruit deze in een grote koeken- of hapjespan;
  • Roerbak de gesneden champignons mee en voeg daarna de spinazie toe;
  • Snijd de lenteui in stukjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg deze toe als je spinazie geslonken is. Roer het goed door;
  • Mix de eieren, haverkeuken, de geraspte kaas en de geitenkaas;
  • Maak een vel bakpapier nat en vorm deze zo, dat deze het bakblik bedekt; dat scheelt invetten en je kan na het bakken de taart makkelijk uit de bakvorm halen;
  • Bedek het bakpapier met de filodeegvellen. Leg ze er een voor een in, zodat de bodem en de rand goed bedekt zijn;
  • Schep de groente in het bakblik en giet het ei-kaas-haverkeuken mengsel er overheen;
  • Bak 30 minuten op 200°C in de oven.

Recept van: @lazy.fit.mom