• Verwarm de oven op 180 graden heteluchtstand. Maak een vel bakpapier nat en vouw het in een spring- of taartvorm.

Bodem:

  • Leg het volkorenmeel op je werkblad en voeg hierbij de kruiden toe. Voeg 2 eetlepels kwark toe en begin te kneden/vouwen. Blijf kneden en eventueel kwark toevoegen totdat alle meel is opgenomen en je een niet plakkerige, soepele bal deeg hebt. Voeg dus op gevoel steeds een beetje kwark toe, je hoeft niet alle kwark te gebruiken tot het perfecte deeg.
  • Rol het soepele deeg vervolgens uit met een deegroller en extra meel tot een dunne plak en leg het in je taartvorm. Maak een iets opstaande rand. 

Vulling:

  • Mix in een kom de roerbakgroenten en hamreepjes en verdeel dit over de bodem.
  • Meng de eieren, de kwark met de kruiden tot een luchtig mengsel en giet dit over de vulling. Klop een beetje met de taart om de lucht er uit te halen en het mengsel goed te verdelen.
  • Top af met kaas, en bak in ongeveer 40 minuten gaar. Even laten staan voor het aansnijden.

Tip: kruid het gerecht daar wat jij lekker vindt! Denk aan Italiaanse kruiden, ras el hanout, Provençaals...

Recept van: @kimbleumink