Broccolitaart

Diner
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingedriënten
- +/- 7 groene taartbladen (bv. van Koopmans)
- 3 eieren
- 500 gr broccoli (eventueel mixen met bloemkool erbij)
- 150 gr cottage cheese
- 2 tl groene pesto
- 1 handje ongezouten cashewnoten (fijngehakt)
- 50 gr brie (in kleine stukjes)
- Bakspray
Bereiding
- Leg de groene taartbladen op een theedoek om ze te laten ontdooien;
- Spray de springvorm in met de bakspray;
- Bedek met de taartbladen de springvorm tot deze helemaal bedekt is;
- Kook de broccoli tot deze beetgaar is en giet af;
- Mix de eieren, pesto en cottage cheese tot een egaal mengsel (voeg eventueel kruiden toe);
- Leg in de springvorm de gekookte broccoli en verdeel de cashewnoten en de brie erover heen;
- Giet vervolgens het eimengsel over de vulling;
- Optioneel, leg een paar dunne plakjes brie over de vulling;
- Bak de taart in een voorverwarmde (hetelucht) oven op 200 graden voor +/- 40 minuten.
Recept van: @tessa_lazyfitgirl