Broccolitaart

Broccolitaart

Diner
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingedriënten
  • +/- 7 groene taartbladen (bv. van Koopmans)
  • 3 eieren
  • 500 gr broccoli (eventueel mixen met bloemkool erbij)
  • 150 gr cottage cheese
  • 2 tl groene pesto
  • 1 handje ongezouten cashewnoten (fijngehakt)
  • 50 gr brie (in kleine stukjes)
  • Olijfolie (spray)
Bereiding
  • Leg de groene taartbladen op een theedoek om ze te laten ontdooien;
  • Spray de springvorm in met de olijfolie;
  • Bedek met de taartbladen de springvorm tot deze helemaal bedekt is; 
  • Kook de broccoli tot deze beetgaar is en giet af; 
  • Mix de eieren, pesto en cottage cheese tot een egaal mengsel (voeg eventueel kruiden toe);
  • Leg in de springvorm de gekookte broccoli en verdeel de cashewnoten en de brie erover heen;
  • Giet vervolgens het eimengsel over de vulling;
  • Optioneel, leg een paar dunne plakjes brie over de vulling;
  • Bak de taart in een voorverwarmde (hetelucht) oven op 200 graden voor +/- 40 minuten.

Recept van: @tessa_lazyfitgirl