Zwanger en fit zijn, een droom van veel vrouwen. Veel vrouwen zijn bang om aan te komen tijdens hun zwangerschap. En nog angstiger om het gewicht en daarna niet af te krijgen. Daarnaast voelen je ook de druk om snel weer het gewicht te hebben van voor je zwangerschap. Dat is niet zo gek in de maatschappij waarin we leven. Snel weer ‘’in shape’’ zijn na je bevalling wordt overal getoond. Hierdoor ontstaat een onrealistisch beeld. Daarnaast zie je misschien ook in je omgeving vrouwen die na hun bevalling struggelen met hun gewicht. Wij geven jou 10 tips om je te helpen dit los te laten, zodat jij zwanger en fit kun zijn en kunt genieten van je zwangerschap en de periode daarna!

 

zwanger en fit bovenkant tekst

Zwanger en fit met deze 10 tips:

  1. Je wordt niet 'dik' als je zwanger bent. Je lijf houdt extra vet vast om jou en je baby te beschermen. Zo is je prachtige lichaam gemaakt, om te overleven. Omarm dit, wees trots op je lijf! 
  2. Je kunt wel teveel aankomen en daardoor klachten krijgen door een ongezond eetpatroon en te weinig beweging. Dit gebeurt soms door dieetgedachten als: nu mag het en ik word toch al dik en door een vicieuze cirkel van behoefte aan suiker en vet. Deze cirkel kun je doorbreken door voedzamer te gaan eten. Hierdoor komen je hormonen in balans. Daarnaast kun je aan je mindset werken door te breken met de dieetcultuur en de oefeningen uit de Lazyfitgirl Transformatie Cursus te volgen. De Transformatie Cursus helpt jou om nare gedachtes rondom gewichtstoename tijdens je zwangerschap los te laten, waardoor je – zonder al te veel moeite – zwanger en fit zult zijn en/of blijven.
  3. Ga niet als een dolle sporten als je lijf dat niet gewend is. Stevig doorwandelen of zwemmen is ook prima. Beweeg vooral omdat het goed is voor je lichaam en geest. Niet om calorieën te verbranden. Zoek vooral een vorm van beweging die je leuk vindt en waar je van kunt genieten.
  4. Wanneer je zwanger bent en daarna moet herstellen dan is voedzaam en voldoende eten voor jou, maar ook voor de baby extra belangrijk. Je lijf heeft de juiste brandstof, energie nodig. Geef je borstvoeding dan kan je lijf wel wat extra’s gebruiken. Je hoeft geen calorieën te tellen of eetschema te volgen. Door intuïtief te leren eten (dat leer je in de Transformatie Cursus) geeft jouw lijf perfect aan wat het nodig heeft. 
  5. Ga niet op dieet tijdens of na je zwangerschap. Dit kan schadelijk zijn en je verbranding wordt door tekorten omlaag gegooid. Hierdoor zal je na een dieet direct weer aankomen. Hallo strijd met eten! Dit is dan ook de grootste reden waarom het veel moeders niet lukt om de zwangerschapskilo’s blijvend te verliezen. Het ligt niet aan hun inzet, maar aan de verkeerde bandering met een dieet of eetschema. Focus juist op het voedzamer (eiwitten en vezels!) maken van je maaltijden. En geniet zonder schuldgevoel van het allerlekkerste en omarm de cravings, het hoort erbij. 
  6. Ga niet elke dag of week op die weegschaal staan. Laat dat aan de verloskundige over. Vaak wegen is namelijk een trigger voor dieetgedachten en eetbuien. Je kunt afspreken dat je niet zelf hoeft te weten wat je weegt. Ook na je zwangerschap is vaak wegen niet nodig. Je voelt vanzelf aan je kleding dat het de goede kant op gaat. Dit klinkt misschien gek. Maar juist door de focus te verleggen van gewicht naar je goed voelen, bereik je uiteindelijk dat je lijf langzaam weer de oude wordt. Daar zijn al vele lazyfitgirls het voorbeeld van. Vind je het fijn om te connecten met andere lazyfitgirls? Volg ons dan op Instagram of sluit je aan bij de Lazyfitgirl Community.
  7. Loopt het uit de hand met eetbuien, snaaien of overeten? Wordt niet boos op jezelf. Schuif het ook niet af op het zwanger zijn. Maar ga eens onderzoeken waar dit gedrag vandaag komt. In deze gratis masterclass bespreek ik alle oorzaken en oplossingen.
  8. Wanneer je jouw lijf in de basis voldoende voedzame maaltijden geeft. Dan zal het vertrouwen hebben dat het voldoende voeding krijgt, dit signaal doorgeven, en de extra vetcellen na de zwangerschap vanzelf weer laten krimpen. 
  9. Het lijkt tegenwoordig soms een competitie om binnen 3 maanden weer in een skinny jeans te passen. Zo zonde. Kies ervoor om daar niet aan mee te doen. Geniet van je baby, wees trots op je lijf en focus op voedzaam willen eten voor meer energie en de gezonde relatie met eten die je wilt. Je lijf volgt dan vanzelf, en ja dat duurt even; (bij mij een jaar) maar het is wel blijvend. En HALLO: je hebt een mensje op de wereld gezet! Jij bent een superwoman, vergeet dat niet!
  10. Wil jij kennismaken met voedzamer eten en eetswitchen? Zwanger en fit zijn en/of blijven? Laat dan hier je mailadres achter en ontvang mijn gratis guides.

zwanger en fit onderkant tekst

Wil jij er direct volledig voor gaan om die gezonde relatie met eten op te bouwen? Bekijk dan hier de Transformatie Cursus.

Ook interessant: