Je kunt niet verwachten dat mensen altijd rekening met je houden en precies weten wat jij wel of niet aankunt. Die verwachting loslaten heeft mij enorm geholpen. Je moet zelf je grenzen aangeven, dat gaat een ander niet voor jou doen. Als je anderen continu over je grenzen laat gaan, heeft dat gevolgen voor jou. De kans is namelijk groot dat jij je op den duur ongelukkig gaat voelen. Je kunt je hierdoor vermoeid, prikkelbaar, eenzaam en verdrietig gaan voelen. Dit heeft allemaal weer direct op je eetgedrag. En ga zo maar door... In dit artikel geef ik je 5 tips om NEE zeggen makkelijker te maken.

5 tips om NEE zeggen makkelijker te maken:

  1. Besef dat NEE zeggen helemaal niet negatief hoeft te zijn. Dat vul je zelf in. Die lading geef je er zelf aan. De wereld draait ook door als jij ergens niet bij bent. Of je hulp eens niet aanbiedt. Dus wees je bewust van de gedachten die je kiest vooraf aan een NEE. Wees daarin je eigen beste vriendin die voor zichzelf mag kiezen zonder schuldgevoel.

  2. Je kunt niet verwachten dat mensen altijd rekening met je houden en precies weten wat jij wel of niet aankunt. Die verwachting loslaten heeft mij enorm geholpen. Je moet zelf je grenzen aangeven, dat gaat een ander niet voor jou doen.

  3. Twijfel je? Stel je NEE dan uit. “Wat een leuk idee, ik ga er even over nadenken en kom nog bij je terug.’’ Voel je direct een grote NEE, zeg het dan wel direct. 

  4. Stop met pleasen. Blijf in contact met je eigen kernwaarden. Waar jij je tijd aan wilt besteden. Waar jij energie van krijgt. Een mooie tip die ik zelf ooit kreeg: 'Wat als je zou emigreren naar Australië. Met welke mensen zou je dan contact houden?'. Dat is je inner circle; de mensen waar jij je tijd en energie aan besteedt. Het is hartstikke mooi om veel voor anderen te willen doen, maar maak er geen please gedrag van. Ook als je regelmatig NEE zegt ben je een waardevol persoon. Wanneer je teveel leeft naar andermans wensen, dan heeft dat ook invloed op je eetgedrag.

  5. Weet dat je leefstijl voor een groot gedeelte wordt bepaald door met wie jij je omringt. Probeer daarom gelijkgestemden te vinden. Die jou juist aanmoedigen om gezonde keuzes te maken waar jij je zo goed bij voelt. Die net als jij bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en jezelf op één zetten. In de Lazyfitgirl community kun je een Lazyfitgirl maatje vinden, hartstikke leuk!

Op de Instagram van Lazyfitgirl vind je een heleboel informatie en waardevolle tips over hoe je uit de dieetmodus kunt stappen om succesvol af te vallen. Uit de dieetmodus en succesvol afvallen? De Lazyfitgirl Methode maakt het mogelijk, al duizenden vrouwen gingen je voor. Volg jij Lazyfitgirl al op Instagram?

Ook interessant: