Het klinkt als een droom; iedere dag feestelijk ontbijten en ook nog afvallen! 
Maar ook jij kan dit vanaf nu. Of je nu een drukke baan hebt, een gezin of andere bezigheden. Een feestelijk ontbijt hoeft namelijk helemaal niet zo veel tijd te kosten. Ik laat je zien hoe ik dit aanpak.

Een goed begin van de dag

Je ontbijt is een belangrijke start van de dag. Kies jij voor een voedzaam ontbijt, dan ben je vaak al de hele ochtend verzadigd en kan je met goede energie aan je dag beginnen. En hoe fijn als je hier dan ook nog een feestje van maakt. Tenslotte wil het oog ook wat!
Mentale verzadiging wordt vaak onderschat, maar is wat mij betreft een belangrijke reden waardoor je minder gaat snaaien. Als jij namelijk wel fysiek verzadigd bent, maar je eten niet super lekker vindt en ook als saai ervaart zal je sneller naar dat feestelijke taartje grijpen, ondanks deze misschien helemaal geen 10 voor jou waard is…

Voorbereiding is key

Op de dagen met een drukke ochtendspits kies ik er altijd voor om een ontbijtje te mealpreppen. Dit betekent dat ik dit al de dag ervoor klaar maak, vaak zelfs voor meerdere dagen, zodat het in de ochtend weinig tijd kost. Vaak zelfs nog minder dan het smeren van boterhammen. Je hoeft dus voornamelijk alleen maar te genieten van je ontbijt. 
In het weekend, als er meer tijd is kies ik dan voor een ontbijt dat iets meer tijd kost en dan ook extra feestelijk voelt. Op deze manier kan je dus kiezen wat bij jouw dag van de week past. 

6 onweerstaanbare en feestelijke ontbijtjes

Wil jij vanaf nu ook je dag beginnen met een feestelijk ontbijtje, maar ontbreekt het aan de inspiratie? Hieronder heb ik speciaal voor jou 6 ontbijtjes geselecteerd waarvoor jij geen keukenprinses hoeft te zijn of een uur eerder voor uit je bed hoeft te stappen. Het enige dat je nu nog te doen staat is een keuze te maken, de ingrediënten in te slaan en in actie komen!

Frambozen-pistache baked oats

Voor alle pistache liefhebbers heb ik een heerlijk ontbijtrecept. Deze frambozen-pistache baked oats kan je al eerder klaar maken en in de ochtend alleen nog even afbakken. De oven doet het werk terwijl jij je klaarmaakt zodat jij je dag met een warm en voedzaam ontbijt kan beginnen!

 

Appel-speculaas crumble

Warme appeltaart, wie houd hier nou niet van. En hoe fijn om met die smaken te kunnen ontbijten en je dag te starten met al die heerlijke geuren in huis. Deze appel-speculaas crumble kan je de dag ervoor al klaarmaken en kan je meerdere dagen van genieten. En als je het toch warm wilt eten, dan schuif je de crimble gewoon nog even de oven in terwijl jij jezelf aan het aankleden bent. 

 

Chocolade-ganache overnight oats

Overnight oats blijf ik zelf een ideaal ontbijt vinden om te mealpreppen of mee te nemen voor onderweg. En nog een voordeel, je kan eindeloos variëren met heerlijke smaken. Deze chocolade-ganache overnight oats is een ontbijtje boordevol chocolade, wie is daar nu niet dol op?

 

Aardbei-frambozen taart

Wel met taart willen ontbijten, maar meer fan van frisse smaken? Kies dan voor deze aardbei-frambozen taart. Deze taart zit namelijk vol met vezels, eiwitten en vitamientjes uit het fruit. Écht een feestelijk ontbijt!

 

Appel-speculaas ontbijttaartje

Ontbijten met een heerlijk taartje, wie wil dat nu niet? 
Het hoeft echt niet veel tijd te kosten, dit appel-speculaas ontbijttaartje schuif je binnen een kwartiertje de oven in en tijdens het aankleden doet de oven zijn werk. Kan jij daarna heerlijk genieten van deze geweldige combinatie van smaken en de dag voedzaam beginnen.

 

Eiwitrijke poffertjes 

Poffertjes, wie is er niet gek op? Hier in huis gaat er in ieder geval altijd wel een bordje naar binnen. Heb jij op een ochtend iets meer tijd, dan zijn deze eiwitrijke poffertjes een feestelijke én voedzame start van de dag. Heerlijk ook met wat extra fruit.


Ga jij deze feestelijke, voedzame én suikervrije ontbijtjes proberen? Laat me vooral weten of het lekker was. Wil je nog meer gezonde Lazyfitgirl recepten ontdekken om af te afvallen zonder dieet? Bekijk dan vooral de andere recepten op de receptenpagina.

Meer voedzame en suikervrije recepten?

Wil je graag meer inspiratie voor voedzame en suikervrije recepten? Volg mij (Jessica) dan op Instagram voor nog veel meer recepten en tips!