De eerste mooie dagen van het jaar zijn een feit! Tijd dus om jou te inspireren met heerlijke verfrissende recepten waar je van kan genieten tijdens het afvallen. In dit blog deel ik verschillende recepten welke als ontbijt, lunch, tussendoor of als toetje gegeten kunnen worden. Voor ieder moment van de dag dus iets lekkers!

Houd het simpel

Lazy recepten ga ik erg goed op, niet te veel tijd en moeite voor wel een heerlijk resultaat. Dat is namelijk ideaal als je niet altijd veel energie hebt en ook nog regelmatig tijd te kort komt met jonge kinderen in huis. Daarnaast is het ook fijn om voor drukke momenten iets op voorraad te hebben zodat je het zo kan pakken als je trek hebt. Zelfgemaakte ijsjes kan je makkelijk je vriezer mee vol leggen als je eens in de maand een keer een grote hoeveelheid maakt. Ideaal voor jezelf of misschien wel je kinderen. 

10 heerlijke en verfrissende recepten waarmee je het toch gezond houdt

Zodra de lente begint en de eerste zonnige dagen verschijnen gebeurt er bij mij ook altijd iets met mijn energie. Die vitamine D werken uitstekend voor mij en zorgen er voor dat ik weer vrolijker en energieker ben. Zowel mentaal als lichamelijk doet dit mij altijd goed en hoor dit ook veel om mij heen. Hierdoor zie ik de lente en zomer ook als de ideale tijd om je leefstijl te verbeteren. Ook het eten is dan vaak wat minder zwaar en hebben we vaak automatisch meer zin in groente én fruit. 
En met (bevroren) fruit kan je echt perfect zelf verschillende frisse en zomerse recepten maken. Mocht jij hiervoor nu nog wat inspiratie zoeken dan deel ik hieronder maar liefst 10 recepten waar je uit kan kiezen…. Of je maakt ze gewoon allemaal!

Frozen Snicker barks

Ben jij net als ik dol op die Snickers ijsje maar minder dol op de hoeveelheid suikers daarin, dan zijn deze frozen Snickers barks perfect voor jou. Je maakt in één keer een plaat die je in stukken breekt en in de vriezer kan bewaren. Zo heb je tussentijds of in de avond altijd iets lekkers om van te genieten.


Cottage cheese ijsjes

Deze cottage cheese ijsjes zijn mega fris en zoet tegelijk. En naast fruit bevatten deze ijsjes ook direct een grote hoeveelheid eiwitten die je weer lang verzadigen. Ideaal voor tussendoor op een warme dag als je even wat extra energie nodig hebt.


Yoghurt bar met pindakaas

Ben jij een liefhebber van banaan en pindakaas dan is dit recept perfect. Een yoghurt bar met pindakaas die je zo de vriezer in schuift en als ijs weer tevoorschijn haalt. Je kan de stukken breken en samen in een bak of zakje in de vriezer bewaren voor als je tussendoor trekt hebt.


Yoghurt bosvruchten ijs

Heb jij gewoon zin in een bolletje ijs dan is dit yoghurt bosvruchten ijs perfect. Heerlijk met wat vers fruit en een voedzaam en feestelijk toetje staat op tafel. 

Fluffy bosvruchten mousse

Heb jij nu zin in een mega luchtig toetje die je ondertussen ook nog heel goed verzadigd dan zit je met deze fluffy bosvruchten mousse helemaal goed. Bomvol eiwitten, fruit én groenten. 


Fruit ijsjes

Simpeler dan deze fruit ijsjes wordt het bijna niet, je hebt er slechts 2 ingrediënten en wat water voor nodig en hoeft dit alleen maar even te blenden en in ijshoudertjes te doen. Deze zijn echt ideaal voor kinderen, maar natuurlijk ook gewoon voor jezelf als je zin hebt in een verfrissend ijsje.


Frozen cottage cheese barks

Deze frozen cottage cheese barks zijn echt perfect voor tussendoor. Ze zijn lekker fris, maar ook zoet door het fruit. Je maakt in één keer een plaat die je in stukken breekt en in de vriezer kan bewaren. Zo heb je tussentijds of in de avond altijd iets lekkers om van te genieten.


IJskoffie ijsjes

Ben jij dol op koffie maar wil je liever met de warmte iets kouds dan zijn deze ijskoffie ijsjes perfect voor jou. 

Frambozen smoothiebowl

Ga jij nu goed op iets kouds eten en heb je even geen zin om met zo’n smeltend ijsje te zitten…. Dan is deze supersnelle frambozen smoothiebowl een goed alternatief. Boordevol groente en fruit én lekker koud. Of je dit nu als ontbijt of lunch wilt of gewoon en wat kleinere portie voor tussendoor, je kan de hoeveelheden prima naar wens aanpassen. 


Hydrateren

Naast je lichaam voeden met brandstof door het eten van dit soort verfrissende recepten is het heel belangrijk om voldoende water te drinken. Wist je dat je eigenlijk al te laat bent met drinken als je dorst ervaart? Zorg dus dat je overal water hebt staan en neem een fles mee als je op pad gaat. 
Vind je gewoon water saai? Voeg dan eens een schijfje citroen, limoen of sinaasappel aan je water toe. En voor de speciale momenten heb ik hieronder nog een recept voor een heerlijke mocktail.

Appel-cactus mocktail

We zijn natuurlijk allemaal bekend met een cocktail, maar die alcohol is niet altijd wat je lichaam kan gebruiken. Daarom hebben we tegenwoordig ook de mocktail, een alcoholvrije variant. En deze frisse appel-cactus mocktail is lekker én gelijk ook feestelijk. Leuk dus als je even wat anders wilt dan een simpel glaasje water.


Ga jij deze verfrissende recepten proberen? Laat me vooral weten of het lekker was. Wil je nog meer gezonde Lazyfitgirl recepten ontdekken om af te afvallen zonder dieet? Bekijk dan vooral de andere recepten op de receptenpagina.

Wil je graag meer inspiratie voor voedzame en suikervrije recepten? Volg mij (Jessica) dan op Instagram voor nog veel meer recepten en tips!