1. Verwarm de oven voor op 165 graden, hete lucht. Vet een cakevorm van ca. 25 cm in of bekleed met bakpapier.
  2. Mix de olie en honingvervanger samen in een grote kom met een garde. Voeg de eieren toe en mix met de garde tot het met elkaar gemengd is.
  3. Voeg de puree, melk, kruiden, baksoda, vanille extract en zout toe en mix met de garde tot het gemengd is. Pak een grote lepel of pannenlikker en meng het meel erdoor tot het gemengd is. Het is niet erg als er wat klonten in zitten.
  4. Doe het beslag in de cakevorm en strooi er wat kaneelpoeder overheen.
  5. Bak 55-60 minuten in de oven totdat een sateprikker er schoon uit komt.

Hoe ik zoete aardappelpuree maakte:
Ik zag dit bij @dekokendezussen. Je gebruikt iets meer dan 450 gram aan zoete aardappels. Boen deze goed schoon. Prik er met een vork gaatjes in en bak het ca. 45 minuten (met schil) in de oven op 200 graden. Laat afkoelen, trek de schil er voorzichtig af en pureer. Laat dit goed afkoelen voordat je het gebruikt voor de cake en weeg het even af voor je het door de cake doet, je hebt 250 gram puree nodig. Als je wat over hebt dan kan je dit lekker opeten of bijvoorbeeld door je havermout doen!

Je kan uiteraard ook zoete aardappels koken, maar het geeft minder smaak en neemt meer vocht op. Kant en klare zoete aardappelpuree kan ook, let dan wel goed op dat er geen boter of melk aan toegevoegd is en laat het even op kamertemperatuur komen voordat je het gebruikt.


Eet smakelijk!
Deel het vooral als je dit recept hebt gemaakt en vergeet me niet te taggen!


Recept door @femfoodiefinds