1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de ovenschaal in met bakpapier.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de stukjes zoete aardappel in 12 minuten zacht.
  3. Giet af en pureer de stukjes met een staafmixer. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Klop in een kom eieren, zonnebloemolie, vanillearoma, suiker- en honingvervanger en sojadrink met een garde tot glad beslag.
  5. Roer in een andere kom het volkoren- en amandelmeel, cacao- en bakpoeder plus het zout door elkaar.
  6. Spatel beetje bij beetje de droge ingrediënten door de natte ingrediënten in een kom.
  7. Meng vervolgens de zoete aardappelpuree erdoor.
  8. Meng 2/3 van de noten en chocolade door het beslag.
  9. Verdeel vervolgens het beslag in de ovenschaal en bestrooi het beslag met de rest van de noten en chocolade.
  10. Verdeel de frambozen over het beslag.
  11. Bak de brownie 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Ontdek ook onze andere recepten met zoete aardappel: