Granola

Granola

Ontbijt
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 1

Ingedriënten
  • 75 gram in stukjes gesneden ongezouten noten
  • 100 gram havermout (Extra lekker is een mix van 50 gram fijne havermout en 50 gram grove havermout)
  • 20 ml honingvervanger
  • 2 theelepels kaneel
  • Het eiwit van 1 ei
  • Optioneel: een scheutje vanille aroma
Bereiding
  • Verwarm een oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  • Doe alle ingrediënten in een mengkom bij elkaar. Begin bij de droge ingrediënten en voeg de honingvervanger en het eiwit als laatste toe.
  • Roer alles door elkaar en verspreid het uit over een bakplaat met bakpapier. Druk het even aan en stop het 20 minuten in de oven.
  • Na afkoeling kan de topping eroverheen.

Opties:

  • Stukjes pure chocolade (zo hoog mogelijk qua % cacao)
  • Geraspte kokos
  • Geschaafde amandelen (evt even kort roosteren van tevoren)
  • Boekweit of gepofte tarwe

Variaties:

  • Naast noten ook pompoen- of zonnebloempitten meebakken.
  • Een schep cacao door de granola roeren voordat het de oven in gaat.
  • Minder honingvervanger en in plaats daarvan een andere smaakmaker toevoegen (voorbeeld: meer vanille-aroma of het sap van een halve mandarijn)
  • Zonder eiwit; het eiwit maakt de granola lekker krokant. Maar zonder kan ook prima.

Recept door: @noor_lzfit