Granola

Ontbijt
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 1
Ingedriënten
- 75 gram in stukjes gesneden ongezouten noten
- 100 gram havermout (Extra lekker is een mix van 50 gram fijne havermout en 50 gram grove havermout)
- 20 ml honingvervanger
- 2 theelepels kaneel
- Het eiwit van 1 ei
- Optioneel: een scheutje vanille aroma
Bereiding
- Verwarm een oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
- Doe alle ingrediënten in een mengkom bij elkaar. Begin bij de droge ingrediënten en voeg de honingvervanger en het eiwit als laatste toe.
- Roer alles door elkaar en verspreid het uit over een bakplaat met bakpapier. Druk het even aan en stop het 20 minuten in de oven.
- Na afkoeling kan de topping eroverheen.
Opties:
- Stukjes pure chocolade (zo hoog mogelijk qua % cacao)
- Geraspte kokos
- Geschaafde amandelen (evt even kort roosteren van tevoren)
- Boekweit of gepofte tarwe
Variaties:
- Naast noten ook pompoen- of zonnebloempitten meebakken.
- Een schep cacao door de granola roeren voordat het de oven in gaat.
- Minder honingvervanger en in plaats daarvan een andere smaakmaker toevoegen (voorbeeld: meer vanille-aroma of het sap van een halve mandarijn)
- Zonder eiwit; het eiwit maakt de granola lekker krokant. Maar zonder kan ook prima.
Recept door: @noor_lzfit