Pasta ovenschotel met broccoli, feta en spruitjes
Recept voor een heerlijk voedzame pasta ovenschotel met broccoli, feta en spruitjes
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
voor 2 personen
- 1 kleine broccoli
- ½ prei
- 125 gram spruiten
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- ½ rode ui
Handje verse peterselie - 175 gram volkorenpasta fusili
- 70 gr feta of milner slankie 20+ jong belegen geraspte kaas
- 100 ml alpro cuisine light
- 120 ml amandelmelk ongezoet
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Snijd de knoflook, prei en rode ui fijn. De broccoli snijd je in roosjes.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de prei, knoflook, ui en de helft van de broccoli. Laat dit ongeveer 5 minuten bakken en voeg dan de kookroom en amandelmelk toe. Laat dit 5 minuten pruttelen en pureer dan met een staafmixer. Dit hoeft niet helemaal egaal maar vooral de grote stukken eruit. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de pasta volgens de beschrijving en ook de overgebleven broccoli en spruitjes kook je even tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten en kan in hetzelfde water als de pasta).
- Vervolgens schep je de pasta, broccoli, spruitjes en de saus door elkaar heen. Verdeel dit over een ovenschaal en top af met de feta.
- Zet voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.
- Serveer met verse peterselie.
Ontdek ook: