Ik wil het even met je hebben over de druk die we soms voelen om af te vallen. We moeten al zoveel ballen hooghouden in het leven. Vaak hoor ik: "Ik wil wel afvallen, maar ik kan dat er nu niet ook nog bij hebben." En dat begrijp ik helemaal. Afvallen is dan nog een taak erbij op je lijstje. Nog iets wat moet gebeuren. En dus schuif je het vooruit. Maar ondertussen gaat de wens om af te vallen wel vaak door je hoofd heen.

Daarom is de Lazyfitgirl Methode anders. Je mag die druk echt loslaten. Die leg jij jezelf op, maar is helemaal niet nodig. Je hebt alle tijd! Jij bepaalt namelijk je eigen tempo. Jij bepaalt wanneer je welk stapje zet. Je traint gewoontes die je ook tijdens een drukke periode, of een periode met minder structuur zoals een vakantie kunt blijven uitvoeren, zonder dat het voelt als volhouden. Het is dan ook helemaal prima als je jouw training in de vakantie op een lager pitje zet. Dat noem ik niet terugvallen (dieet mindset), dat noem ik jezelf leren kennen, en daar iets van mogen leren. Afvallen met een leefstijl gebeurt namelijk nooit in een stijgende lijn. Accepteer dat mindere periodes onderdeel zijn van je proces. 3 tips:

  1. Kijk naar wat er wél goed gaat in je vakantie.
  2. Leg de focus op genieten van al het eten zonder schuldgevoel.
  3. Leg jezelf geen restricties op. Gaat het een dag minder, heb daar dan geen oordeel over maar zie elk moment als fris en nieuw om een keuze te maken.


In de growth mindset is jouw vakantie juist de ideale periode om zonder oordeel te kijken naar welke gewoontes al goed gaan, en waar je nog aan zou willen werken. Dat is een hele andere mindset dan je vanuit de dieetcultuur gewend bent. Door geen oordeel te hebben ontstaat er ineens ruimte om op een liefdevolle manier je leefstijl te veranderen. Met de Transformatie Cursus leer je jouw gedachten langzaam ombuigen van de dieetmodus naar de zelfliefde mindset. Je kunt de video’s een jaar lang zo vaak bekijken als je wilt. Daarbij heb je dus alle tijd om de kennis en vaardigheden tot je te nemen, en in kleine stapjes toe te passen op jouw eigen manier.

Ook interessant: