Je wilt al jaren afvallen. Toch geef je steeds op, of blijf je het uitstellen? Je weet wel dat je fitter en gezonder wilt zijn, maar blijkbaar is je motivatie nog niet sterk genoeg om echt door te pakken. Dat komt omdat je er nog te weinig noodzaak en dus urgentie voor voelt. Of er is nog teveel ruis en te weinig focus. Tijd om verder te kijken dan alleen maar fit en gezond te willen zijn. 

12 tips voor meer motivatie om af te vallen:

1. Weet wat je wilt bereiken, maar ook waarom. 

Je gaat op zoek naar jouw echte waarom. Je WHY. Ga eens zitten met een leeg vel papier. Wat als je nu actie onderneemt. Hoe ziet jouw leven er dan over een jaar uit. Wat levert afvallen jou allemaal op? Wat voel je dan? Wat durf je dan? Ga eens echt nadenken over je emoties. En wat als je niets doet, wat is dan het scenario? 
Waarom wil jij afvallen? Wat is de onderliggende reden. Schrijf dit voor jezelf uit. 

2. Zoek gemotiveerde mensen op. 

Ken je de uitdrukking: waar je mee omgaat, raak je mee besmet? Dat is dus echt zo. Met wie jij je tijd spendeert, bepaalt wie je bent. Het heeft grote invloed op jouw (eet)gewoontes en gedrag. Wees dus kritisch met wie je omgaat en zoek mensen in je omgeving op die ook een gezonde leefstijl nastreven. Daar kun je van leren en kun jij je aan spiegelen. 

3. Maak van je doel een prioriteit. 

Daarvoor heb je focus op je doel nodig. En dat betekent dat je ruis in je leven moet gaan beperken. Je moet daarom in kaart brengen waar je minder tijd aan wilt gaan besteden. En je moet de noodzaak voelen om je doel te bereiken. 

4. Werk aan een positieve groeimindset. 

In de Transformatie cursus ga je daarmee aan de slag. Dat betekent niet dat je altijd maar positief hoeft te zijn, maar dat je in elke situatie ook de kansen en oplossingen kunt zien. En je mag leren van je valkuilen. 

5. Vergeet motivatie en bouw gewoontes op.

Vergeet de motivatie om af te vallen en bouw gewoontes op. Zo poets jij elke dag je tanden en kleed jij je aan zonder discipline. Gezonde gewoontes moet te trainen, zodat zeroutines worden. In de Lazyfitgirl Methode ga je daarom eetswitches langzaam doorvoeren als nieuwe eetgewoontes. 

6. Breek met de dieetcultuur.

Weet dat diëten worden gemaakt om geld aan jou te verdienen. De dieetcultuur wilt graag dat jij faalt, zodat je klant blijft. En het is bewezen dat diëten niet werken. 95 procent van de mensen komt weer aan plus extra kilo’s. 

7. Probeer nieuwe dingen.

Stap uit je comfort zone en probeer nieuwe recepten, zoek nieuwe vormen van ontspanning, doe een proefles van een sport die je leuk lijkt en zoek contact met andere lazyfitgirls met wie je kunt afspreken.

8. Verhoog je ontspanning.

Ongezonde keuzes maken we vaak vanuit innerlijke onrust. Plan daarom je ontspanning in als belangrijke afspraak met jezelf. Gebruik daar je leefstijl weekplanner voor. 

9. Laat je perfectionisme los

Je leefstijl veranderen en afvallen zonder dieet doe je met een eetpatroon dat in balans is. Door te streven naar perfectie geef jij jezelf geen ruimte om je daarin te ontwikkelen en blijf je in dieetgedachten hangen. Geef jezelf ruimte en tijd om in een rustig tempo je doel te bereiken. Nieuwe dingen proberen is ook veel makkelijker als het niet perfect hoeft. Perfectionisme is vaak een reden om iets maar helemaal niet te doen. 

10. Let op je taalgebruik. 

Wees je eigen grootste cheerleader. Maak geen grappen over je figuur of gedrag. Moedig jezelf aan. Hoe zou je een kind aanmoedigen om te leren fietsen? Vervang ook eens het woordje ‘’moeten’’ in ‘’willen’’. Ik moet nog sporten wordt dan: ik wil graag bewegen.

11. Houd je doel levend.

 Je moet het vuur laten branden. Maak een moodboard van je doelen, hang briefjes op, vul je voorraadkast met voedzame opties en volg @lazyfitgirlmethode op Instagram. En de ambassadrices door #lazyfitamba te volgen. Blijf jezelf inspireren en motiveren. Blijf niet dromen over wat je graag zou willen maar onderneem concrete acties! 

12. Vergelijk jezelf niet met anderen. 

Dat is nooit een eerlijke vergelijking, want je ziet alleen wat iemand wil laten zien. Focus je daarom op je eigen mooiste leven. Wat wil jij écht? Sta daar regelmatig bij stil. Hoe ga jij je voelen als jij je doel hebt bereikt? Stop met pleasen of leven naar andermans wensen. Jij behaalt je doelen alleen als jij jezelf centraal stelt in je leven. Laat je niet ontmoetingen door andermans negativiteit. Jij bent de enige die verandering kan aanbrengen in je leven. Voel dat je het waard bent en ga ervoor!