Mealpreppen, ofwel: je maaltijd voorbereiden. Dit wil zeggen dat je maaltijden voorbereidt voor één of meerdere dagen. Dat kan handig zijn als je weinig tijd hebt of als je voedzamer wilt eten. Je kookt bijvoorbeeld op zondag voor de hele week. Het eten doe je in bakjes in de koelkast of vriezer, en je haalt er per dag uit wat je nodig hebt. Kook je liever dagelijks? Dan is het handig om tussendoortjes te mealpreppen. Je kunt denken aan een bananenbrood in plakken of muffins in je vriezer die je er in de ochtend kunt uithalen.

Maaltijden voorbereiden in vier simpele stappen:

1. Mealprep ook je tussendoortjes wanneer je op locatie werkt;

Door voedzame tussendoortjes zelf mee te brengen en op tijd te nuttigen, voorkom je dat je gaat snaaien. Voor veel mensen geldt dat ze in de basis gezond eten, en daarnaast verpakte tussendoortjes nemen die niet zo voedzaam zijn. Probeer deze dus altijd zelf mee te nemen als gezonde gewoonte. Denk aan fruit, noten, gekookt ei, een plak bananenbrood of een bakje kwark met granola. 

2. Investeer in goede lekvrije bakjes;

Verpakte tussendoortjes zijn niet voor niets ooit uitgevonden. Het gemak dient de mens! Het kan dus even wennen zijn om je voedzame maaltijden mee te nemen. Natuurlijk is volkoren brood met beleg altijd een goed idee; alleen leer jezelf om ‘outside the box’ te denken. Pannenkoeken, een gebakken omelet, groenten met dip, volkoren wraps met beleg, een maaltijdsalade, een avocado die je uitlepelt... alles kun je meenemen! Kwestie van creatief denken hoe je het mee kunt nemen. Zo zijn er bakjes met koelelement, wanneer je geen koelkast op je werk hebt. Ook zijn er thermosflessen die soep uren warm houden. Je hebt bakjes waarin je groenten en dip kunt scheiden, bakjes met besteksetjes erbij en ga zo maar door. Mocht je een beloning zoeken, dan zijn nieuwe bakjes altijd een goed idee. 

3. Bewaar je voeding op de juiste manier;

Bewaar bereid eten maximaal 2 dagen in de koelkast. Heb je voor meer dan twee dagen gekookt? Bewaar dit eten dan in de vriezer. Het is dan drie maanden houdbaar. Doe eventueel stickers op de bakjes met de datum van invriezen. Bewaar geprepte maaltijden op de juiste temperatuur. De ideale temperatuur voor je koelkast is 4°C, voor de diepvries is dit -18°C.

4. Zoek naar inspiratie!

Zoals je weet is het bij het volhouden van een gezond eetpatroon heel belangrijk om mentaal tevreden te zijn over wat je eet. Ga daarom regelmatig op zoek naar nieuwe recepten om uit te proberen. Ook dat is een gezonde gewoonte. Voor receptinspiratie kun je kijken bij mijn recepten, in de recepten community op Facebook, en op Instagram door #lazyfitgirlrecept te volgen. 

Ga jij in het vervolg je maaltijden voorbereiden?

Gebruik en volg dan #lazyfitgirlmealpreppen. Ik ben benieuwd naar jouw recepten en ideeën!

Ook interessant: