Hi lieve lazyfitters! Heb je al eens een kijkje genomen op mijn Insta-account @Lazyfitgirl_onabudget?

Misschien heb je zelfs al eens een van mijn budgettips toegepast of een van mijn recepten gemaakt. Met de budgetvriendelijke versie van de Lazyfitgirl Methode wil ik je laten zien dat gezond eten niet duur hoeft te zijn. En het draait niet alleen om het kiezen van de goedkoopste producten maar ik laat je ook graag zien hoe je recepten budgetvriendelijker kunt maken door kleine aanpassingen te doen of slimme budgettips toe te passen.

Vandaag deel ik mijn top 10 budgetproducten met je!

1. Cherrytomaten

Met cherrytomaatjes kun je alle kanten op. Een handje vol naast je boterham, door een salade of door de pasta, een goedkoop alternatief voor snoeptomaten! 

2. Cottage cheese

Meer dan de helft goedkoper dan de originele Hüttenkäse! Ik gebruik het als eetswitch voor boter of op een volkoren pita broodje met verse aardbeien. Te koop bij elke supermarkt!

3. Van Zoelen Muesli

Van Zoelen Muesli is de meest basic muesli die je kunt krijgen, o.a. te koop bij Dirk/Dekamarkt en het liefst mix ik deze met mijn favoriet: Bolletje krokante ontbijtgranen. 

4. Kipfilet

Kipfilet koop ik in kiloverpakkingen bij de plaatselijke toko, dit scheelt aanzienlijk t.o.v. supermarktprijzen. Ter vergelijking: een kilo kip bij de Turkse winkel hier kost €5,-. De kiloprijs van de kipfilet van het jumbo bedraagt €8,75

5. Kruidenmix

Banderos kruidenmix voor bijvoorbeeld Fajita of Taco's, bestaat enkel uit een aantal specerijen en er zijn geen suikers aan toegevoegd. Vergelijk de ingrediënten eens met die van bijvoorbeeld Albert Heijn en je ziet meteen wat ik bedoel.

6. Bonenschotel

De bonenschotel van de Lidl of Albert Heijn is de budgetvriendelijke versie van de HAK Bonenschoten en is altijd makkelijk om in huis te hebben. Kook er wat zilvervliesrijst bij, een zak extra (diepvries) groenten en je hebt een heerlijke snelle maaltijd. Ook lekker om courgette mee te vullen of om er een nacho schotel van te maken!

7. Wraps

Groentewraps van de Lidl zijn heerlijk ter afwisseling van volkoren wraps en een goede #budgetswitch voor de variant van Knorr of Nofairytales.

8. Kwark

Door mijn Optimel (mijn favoriet is de vanillevla) roer ik altijd 2 flinke scheppen Jumbo magere Franse kwark. Dit scheelt bijna €0,25 per bak kwark en als je net zo'n groot verbruiker bent als ik dan scheelt dat zo weer een euro op je wekelijkse boodschappen.

9. Pindakaas

Pindakaas! I love it! Op brood met banaan, door de yoghurt, of door een baksel: pindakaas = leven. Bij de Lidl verkopen ze XXL potten 100% pindakaas van Vita d’or waarvan de kiloprijs ligt op slechts €4,15. Ter vergelijking: de kilopotten van de Albert Heijn kosten €4,99 per kilo.

10. Vis

Ik ben gek op een visje, maar niet zo gek op de prijs. Daarom kies ik voor vis uit de diepvries en kijk ik altijd naar de kiloprijs. Ik kies dan bijvoorbeeld voor een Pangafilet en maak een krokant laagje van volkoren meel en kruiden die ik lekker vind. Ook een stukje zalmfilet vind ik heerlijk en scheelt soms wel de helft qua kiloprijs t.o.v. de variant uit de koeling. 

Door labels te leren lezen kun je heel gemakkelijk jouw budget Lazyfitgirlproof producten ontdekken. Dat leer ik je in de Transformatie Cursus en de bijbehorende Eetswitch Guide en Mindset Guide!

Ook interessant: