Ja het klopt, je kunt Instagram inzetten als hulpmiddel bij het succesvol afvallen. Hoe je dat doet leg je hieronder uit, en ik deel meteen wat tips om te starten!
 
Instagram is een prachtig medium. Het begon ooit als manier voor (hobby)fotografen om hun foto’s te delen en groeide al snel uit tot een mega populair social media platform. Werd Instagram vroeger vooral gebruikt om mooie plaatjes te delen, tegenwoordig is het juist een platform waarop veel inspiratie, diversiteit en echtheid te zien is. Maar alles heeft een keerzijde, daar kom ik later op terug.

Hoe zet je Instagram in als krachtig hulpmiddel? 3 tips!

Tip 1: Volg de ambassadrices van de Lazyfitgirl Methode

Volg daarvoor #lazyfitamba. Deze dames zijn met zorg uitgekozen en zo weet je zeker dat je alleen maar content ziet die jou inspireert. Zij posten niet alleen het perfecte plaatje, maar juist herkenbare situaties, struggles en valkuilen. Daarnaast is het ook enorm leerzaam om te zien hoe een ander met bepaalde zaken omgaat, ik krijg dagelijks nieuwe inzichten door deze dames. Verder zijn er allerlei # die je kunt volgen om dagelijks geïnspireerd te worden. Denk aan #lazyfitgirlrecept of #lazyfitgirlbakken. Je kunt ook zelf een account starten. Om anderen te inspireren en ook als stok achter de deur om de methode actief te blijven toepassen. Het kan ook heel prettig zijn om je struggles met anderen te delen. De tips hoe je Instagram kunt gebruiken voor het afvallen, vind je onderaan deze blog.

Volg uiteraard ook @lazyfitgirlmethode en klik op het belletje om je meldingen aan te zetten. Zo weet Instagram dat je niets wilt missen. 

Instagram meldingen aan

Tip 2: Wees kritisch in welke accounts je volgt

Instagram geeft je inspiratie, maar kan ook tegen je werken wanneer je accounts volgt die jou niet inspireren, maar andere gevoelens geven. Zoals je weet is het ontzettend belangrijk in de Lazyfitgirl Methode om te breken met dieetcultuur. Dus ontvolg vooral accounts die deze cultuur promoten. Ook is het goed om te beseffen dat wat je van een persoon op Instagram ziet, niet het werkelijke leven is. Vergelijk jezelf dan ook nooit met iemand die je niet in het echt kent. Ontvolg daarom ook mensen die jou een minderwaardigheidsgevoel geven. Volg juist mensen die echtheid laten zien en waar je een positief gevoel aan overhoudt. In deze IGTV geef ik nog meer tips in het breken met de dieetcultuur.

Tip 3: Vind op Instagram gelijkgestemden die willen afvallen

We leven in een obese environment met volop minder voedzaam eten om ons heen. Het zou goed kunnen dat veel mensen in jouw omgeving niet zo voedzaam eten. Wanneer je start met Lazyfitten, moet je de keuze maken om soms te zullen opvallen in je eetgedrag. Denk aan het weigeren van taart op een verjaardag, omdat je liever voor een ander bewust genietmoment kiest. Dat kan spannend en uit je comfort zijn. Je kunt geneigd zijn om toch mee te gaan in andermans keuzes, omdat je niet wil opvallen, niet 'lastig' wil zijn of omdat je een ander wilt pleasen.

Door contact te hebben met andere Lazyfitters voel jij je niet alleen in je proces, en voel jij je krachtiger en gesterkt om toch wel uit je comfort zone te gaan.

Het doel van de Lazyfitgirl community

Met de Lazyfitgirl community en het Lazyfitgirl armbandje wil ik ervoor zorgen dat jij je krachtiger voelt om jezelf wel op één te zetten. Het gevoel van 'we doen het samen' helpt mij in ieder geval vaak om mijn gezonde leefstijl makkelijker vol te houden. Zoek je offline contact met een Lazyfitter uit je omgeving? Gebruik dan #lazyfitgirlmaatje en daarnaast dezelfde # met je woonplaats erachter. Bijvoorbeeld #lazyfitgirlmaatjenijmegen.


 


Je eigen Lazyfitgirl account starten

1. Bedenk een leuke naam! Leuk als er lazyfit in zit, voeg er iets eigens aan toe zodat je herkenbaar bent.
2. Wil jij vindbaar zijn voor andere Lazyfitgirls? Dan helpt het om in je biografie @lazyfitgirlmethode en #lazyfitgirlmethode te vermelden. Ook kan dit door middel van het gebruik van hashtags. Denk aan: #eetswitchen #gezondafvallen #gezondeleefstijl #afvallen #watetenwe #lazyfitten #gezondeten #bewustgenietmoment #lazyfitgirl #lazyfitgirlrecept #mindsetguide. Volg je de cursus, gebruik dan #lazyfitgirlcursist en tag @lazyfitgirl_academy.
3. Deel je een succesverhaal of succeservaring die ik echt moet zien/delen? Gebruik dan #lazyfitgirltransformatie en tag @lazyfitgirlmethode. Deel je een recept of leuk idee voor kinderen, gebruik dan #lazyfit4kids. Ik repost regelmatig posts en stories en natuurlijk vind ik het leuk als jij ook mijn posts en stories repost. Zo inspireren we elkaar!

Uiteindelijk is het belangrijkste om gewoon jezelf te zijn, dan doe je het altijd goed. Perfecte plaatjes zien we online tenslotte al genoeg!

Ook interessant: