Eetswitchen

Wat is eetswitchen?

De term Eetswitch(en) is bedacht door voedingsdeskundige Anki Willemsen. Het betekent niets anders dan in de basis voedzamer gaan eten met afvallen in vetmassa tot gevolg. Het is simpelweg producten die je (vaak) eet, switchen voor een gezondere voedzamere optie. Door op je eigen tempo de eetswitches van de Lazyfitgirl methode toe te passen, creëer je een gezonder eetpatroon dat bij jou past, waardoor je gaat afvallen zonder dieet. 

De andere pandemie: overgewicht en obesitas

Waarom is eetswitchen nodig? De cijfers liegen er niet om. De cijfers van overgewicht en obesitas in ons land rijzen de pan uit. Eén op de twee volwassenen heeft namelijk overgewicht en 13 procent van de volwassenen heeft obesitas. Ook onze kinderen worden steeds zwaarder. Het advies om je leefstijl te verbeteren en zo gewichtsverlies te bewerkstelligen, wordt dagelijks door (huis)artsen, zorgpersoneel en verwijzers gegeven. Maar in de praktijk blijkt het lastig. Er wordt vaak gestart met een dieet, ondanks weten we dat dit op de lange termijn niet werkt. Met de Eetswitch biedt voedingsdeskundige Anki Willemsen dé oplossing om te leren afvallen zónder dieet. Met een leefstijl die zelf wordt vormgegeven aan de hand van de eetswitches die gemaakt kunnen worden. Geen eetschema’s, geen punten of calorieën tellen en vooral geen opgelegde keuzes.

Leer mensen een gezonde leefstijl en eetpatroon aan: een stappenplan! 

Anki: ‘’Vanuit de gedragspsychologie weten we dat opgelegde keuzes vanuit anderen, hoe goed bedoelt ook, áltijd weerstand oproepen. Dat is ook de reden waarom mensen altijd weer terugvallen in oud gedrag. Ik leer mensen om zélf bewustere keuzes te maken. Zelf te bepalen wat ze willen eetswitchen en wat een ‘’bewust genietmoment’’ waard is. Men kiest dan bewust om iets minder voedzaams (de hokjes goed en slecht gebruiken we niet meer!) te eten. Ze genieten daar dan ook van zonder schuldgevoel. In kleine stapjes leer ik mensen dus om eetswitches te maken naar een voedzamer eetpatroon, zonder daarbij met een vingertje te wijzen. 

‘’Het draait tenslotte om de dagelijkse keuzes die gemaakt worden en het creëren van nieuwe gezonde gewoontes en routines.’’

Wat vind je allemaal in ‘De Eetswitch’? 

  • Uitleg over voedzamer eten. Hoe zit het nu met suiker en vetten? Wat zijn vezels en eiwitten? Hoe kun je juist meer eten door andere keuzes te maken. 
  • Een stappenplan naar een voedzamer eetpatroon. Anki legt uit hoe je het eetswitchen naar voedzamer rustig kunt opbouwen. Je begint met de eetswitch naar volkoren: Eetswitch 1. Daarna volgen: Eetswitch 2: Broodbeleg & ontbijt, Eetswitch 3: Vetten, Eetswitch 4: Groenten en eiwitten, Eetswitch 5: Gezonde tussendoortjes en Eetswitch 6: Kiezen voor gezond gemak. Zo worden nieuwe gewoontes getraind. 
  • Praktische tips rondom het creëren van een gezonde leefstijl, richtlijnen rondom productgroepen. Zoals, hoeveel vezels wil je dat er per 100 gram minimaal in je brood zitten? En hoeveel suiker maximaal in je muesli.
  • Meer dan 75 recepten met variatietips om de kennis direct in de praktijk te brengen. 
  • Je bestelt ‘De Eetswitch’ alleen tijdens de pre-order zonder 6,95 verzendkosten. Klik hier om te bestellen. 

Voor wie is ‘De Eetswitch’ bedoeld? 

De Eetswitch is voor mensen die willen afvallen naar een gezond gewicht, een gezonde relatie met eten willen opbouwen, willen stoppen met diëten, gezonder en voedzamer willen eten en door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast is het ook voor verwijzers die hun patiënten en cliënten duidelijke informatie rondom voedzamer eten en afvallen willen verstrekken. Laagdrempelig, simpel en leerzaam! 

‘’De eetswitch is het ideale boek om naar te verwijzen door zorgverleners, psychologen, hulpverleners, (huis)artsen en zorgpersoneel!’’

Anki is ook founder van de Lazyfitgirl Methode. Met deze methode en bijbehorende Transformatiecursus hielp zij al duizenden vrouwen aan een gezonde relatie met eten en een gezond gewicht. Op Instagram heeft haar methode 70.000 aanhangers. Met ‘De Eetswitch’ wil zij een nóg grotere doelgroep bereiken om te gaan stoppen met diëten. En te starten met voedzamer eten en afvallen zonder dieet!