Afvallen zonder dieet? Het is inmiddels duizenden vrouwen én mannen gelukt met de Lazyfitgirl Methode.

Of je nu 5 of 50 kilo kwijt wilt, het werkt voor iedereen. Ook wanneer je niet kunt sporten zal je succesvol afvallen. Zo ben ik zelf 25 kilo afgevallen zonder te sporten en ambassadrice Atsje viel zelfs 40 kilo af. Er zijn meerdere Lazyfitgirls met diverse aandoeningen zoals een trage schildklier of PCOS die prachtige resultaten bereiken. Lees hier het bijzondere verhaal van Chantal die volgens de artsen onmogelijk kon afvallen.

Toch is er één voorwaarde waar je aan moet voldoen, om succesvol te kunnen afvallen met de Lazyfitgirl Methode. Als je succesvol wil afvallen met de Lazyfitgirl methode zul je alle gedachten over een dieet los moeten laten.

Afvallen zonder dieet met de Lazyfitgirl Methode

Je moet 100%, nee zelfs 1000% bereid zijn om actief te breken met de dieetcultuur en dieetgedachten. 

Alleen als je dat doet, dan kun je een nieuwe leefstijl opbouwen. Waarom is dat nu zo belangrijk? Want er zijn toch genoeg mensen die succesvol afvallen met een dieet? Het probleem met afvallen met een dieet is dat veel mensen alleen maar kijken naar hun gewichtsdoel, naar het eindresultaat. Stel je hebt als doel; 10 kilo eraf. Dan ben je daarop gefocust, en daarna zie je wel weer verder. Met als gevolg dat je na je dieet razendsnel weer aankomt, omdat je jouw oude eetgewoontes weer oppakt. Door de dieetmindset leer je niet zoveel over je eigen gedrag, je leert niets over voeding, je leert niets over hoe je nieuwe gewoontes traint en je maakt ook geen persoonlijke ontwikkeling door. Dat is ook waarom 95% van de mensen na een dieet weer aankomt. 

Nu zijn er ook mensen die horen over de Lazyfitgirl Methode en nog compleet in de dieetmodus zitten. Ze volgen mij alleen om te weten wat ze wel en niet 'mogen' eten. Ze willen 'vanaf maandag' alleen nog maar 'perfect eten' en balen als dat niet lukt. Als ze in hun ogen een fout maken dan geven ze op. Ze vinden het lastig om calorieën tellen/wegen, de controle los te laten en willen precies weten wat wel en niet 'mogen' en benaderen het als een dieet. 

Er worden producten gegeten die ze bij een ander zien, die ze misschien helemaal niet lekker vinden. Ze blijven elke week op de weegschaal staan en hebben de focus voor het grootste deel op uiterlijk en gewicht liggen. Ze zien de methode als dé manier om even snel hun gewichtsdoel te bereiken, als een quick fix en proberen af te vallen op motivatie. Maar motivatie verdwijnt altijd na een paar weken. Als er na die paar weken nog niet genoeg af is, dan stoppen ze ermee. 'Dit werkt niet voor mij', en dat klopt dan ook. Al ligt dat niet aan de methode, maar aan de benadering. 

De Lazyfitgirl Methode kies je niet voor 1 maand of 3 maanden. Je kiest ervoor voor de rest van je leven. Het is geen methode met restricties, eetschema’s of calorieën tellen. Je hoeft geen voeding uit te sluiten. 

Het eetpatroon dat ontstaat nadat je mijn cursus helemaal hebt doorlopen, is dan ook voor iedereen verschillend. Dat zie je ook mooi bij mijn ambassadrices terug. Ze volgen allemaal de methode, en eten totaal verschillend, want iedereen heeft zijn eigen smaak en voorkeuren. Je eet namelijk niets wat je niet lekker vindt! Ook zal je smaak veranderen wanneer je voedzamer gaat eten, intuïtief gaat eten en erop let dat je eet wanneer je maaghonger hebt. Je smaakpapillen staan dan actief aan waardoor eten zoveel lekkerder smaakt. Een tomaat kan dan ineens heel erg zoet smaken. Je zult merken dat je smaak dus steeds zal veranderen, en jij past je eetpatroon daarop aan. 

Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet, maar met vertrouwen!

Wat je nodig hebt om de methode niet als dieet te benaderen, is vertrouwen. Vertrouwen in het maken van kleine stapjes. Vertrouwen in het feit dat jij zelf labels kunt leren lezen. Dat jij jouw kennis over voeding kunt vergroten. En vertrouwen in jouw eigen proces. Wanneer je al veel diëten hebt geprobeerd, kan het zijn dat je het vertrouwen hierin misschien bent verloren. Want je hebt al zo vaak gefaald. Dat begrijp ik heel goed. Maar weet dat dit falen niet jouw schuld is! Het is de schuld van dat stomme dieet en van de dieetindustrie. Zij willen graag dat jij gelooft dat het zoveelste dieet de oplossing is voor jou. Terwijl het je proces op blijvend af te vallen juist saboteert. Kijk ook deze video op IGTV die ik opnam over waarom ik geen eetschema’s geef.

Juist de dames die het de methode niet als dieet benaderen, die aan hun zelfliefde werken, behalen de grootste resultaten behalen op de lange termijn. Ook is het zo dat keuzes die jij zelf vanuit een intrinsieke motivatie maakt veel krachtiger zijn dan opgelegde keuzes (zoals bij een eetschema) daarom hamer ik zo op het “zelf bepalen” wat jouw eetswitches en porties zijn. 

De hang naar de dieetmindset komt voort uit onzekerheid en zoeken naar veiligheid van een schema en restricties. Maar dat gaat jou niet helpen. Je zult dus door dat oncomfortabele gevoel van onzekerheid heen moeten durven gaan wanneer je wil afvallen en met mijn methode start, ofwel: alle gedachten over een dieet loslaten. Je moet open staan voor deze nieuwe benadering. Die spannend en nieuw is, maar het zó waard is! 

Tot slot is langzaam afvallen de beste manier om vet te verliezen en geen spiermassa.

Mijn methode er om bekend dat je er blijvend mee afvalt. Je valt soms even terug in oude gewoontes, maar je hebt jezelf in mijn Transformatie Cursus de vaardigheden én mindset aangeleerd hoe je dit gedrag weer kunt ombuigen. De methode voelt daarom ook niet als iets wat je vol moet houden. Het is een leefstijl die bij jou past, die voor jou elke dag opnieuw haalbaar is.

Vertrouw op mijn methode, maar vertrouw vooral op jezelf! En ik beloof je: over een jaar kijk jij hierop terug als je beste beslissing ooit! 

Ook interessant: