Hoe maak je bruschetta met appel, geitenkaas en honing?

  1. Snijd het brood in sneetjes van 2 cm en leg ze op een bakpapier op een bakplaat
  2. Meng de olijfolie en de kruiden
  3. Smeer de broodjes in met de olie
  4. Bak de broodjes +/-10 min op 180 graden in de oven (boven- en onder)
  5. Doe de geitenkaas in een bakje en meng het met de honingvervanger
  6. Verdeel de geitenkaas over de afgebakken broodjes
  7. Garneer vervolgens met een paar partjes appel + strooi er wat walnoten overheen
  8. Eventueel wat extra honingvervanger over de gehele broodjes

Tip: Geitenkaas is in principe een mooie en lekkere smaakmaker, dus in kleine hoeveelheden is het zeker LFG-proof. Kijk of er geen toegevoegde suiker (zoals honing) in zit en pak diegene die het laagste zit in verzadigde vetten.

Recept van: @tessa_lazyfitgirl

Brushetta bewaren

Wil je de brushetta broodjes een dag van te voren voorbereiden om op de dag dat je ze wilt eten wat tijd te besparen? Dat kan! Na het maken van de broodjes kun je ze maximaal 1 tot 2 dagen bewaren. Stop ze hiervoor in een afgesloten zak of bak. Beleg je de brushetta broodjes na het bakken? Dan raden we je aan om ze lekker op te smullen en ze niet te bewaren. 

Meer brushetta recepten

Naast dit brushetta recept met appel, geitenkaas en honing hebben we nog veel meer heerlijke recepten voor je. Je vindt ze bij de recepten voor tussendoortjes.

Brushetta recepten