Bruschetta met appel, geitenkaas en honing

Voorgerecht, hapje, tussendoortje
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingedriënten
- Volkoren stokbrood
- Kruiden: knoflook, peper & zout
- 4 el olijfolie
- 60 gr geitenkaas (op kamertemperatuur)
- 15 gr honingvervanger
- 1 appel in schijfjes gesneden
- 1 handje walnoten fijngehakt
Bereiding
- Snijd het brood in sneetjes van 2 cm en leg ze op een bakpapier op een bakplaat
- Meng de olijfolie en de kruiden
- Smeer de broodjes in met de olie
- Bak de broodjes +/-10 min op 180 graden in de oven (boven- en onder)
- Doe de geitenkaas in een bakje en meng het met de honingvervanger
- Verdeel de geitenkaas over de afgebakken broodjes
- Garneer vervolgens met een paar partjes appel + strooi er wat walnoten overheen
- Eventueel wat extra honingvervanger over de gehele broodjes
Tip: Geitenkaas is in principe een mooie en lekkere smaakmaker, dus in kleine hoeveelheden is het zeker LFG-proof. Kijk of er geen toegevoegde suiker (zoals honing) in zit en pak diegene die het laagste zit in verzadigde vetten.
Recept van: @tessa_lazyfitgirl